Dette er Ragnhilds 6 bud for flypassasjerer

Slår tilbake mot Ego-Einar og Ego-Edel

Ragnhild Osen - og mange andre - er lut, lei av håpløse flypassasjerer. Foto: Privat

(ODD ROAR LANGE): Tusenvis av nordmenn har fått med seg Ego-Einars håpløse reiseoppførsel. Mange har lest om han på Thetravelinspector.no mens andre har hørt dette innslaget på NRK.
Og reaksjonene har vært mange. Veldig mange.
Som denne, fra reisevante Ragnhild Osen som har jobbet i reiselivet siden 1994 og som har vært i 107. Her deler hun sine seks reisebud for flyreiser. Følg dem gjerne. Og del dem med andre.

Er du klar for de seks budene for flypassasjerer?                   Foto: Odd Roar Lange

Første bud

Det setet du ikke sitter i, og heller ikke har betalt for, er det stor sannsynlighet for at en annen har betalt for.
Det vil si: ligg unna dette setet! Bakfra, ovenifra osv! Ikke plant neven på setet foran når du reiser deg opp og dra setet til deg...! Det sitter kanskje en der som forsøker å sove/slappe av litt, og står du i toalettkø: ikke len deg med arm/albue på andre seter! Det er ubehagelig når man forsøker å finne roen etter kaos (les lenger ned). Allergisk reaksjon!

Andre bud

Er det nødvendig å okkupere midtgangen når alle forsøker å sette seg? Gå inn i seteraden som er din og slipp andre forbi!

Tredje bud

Hva er den greia med å ta med seg hele trillekofferten inn på det satans flyet? Det skaper også mye kø i security! I tillegg er det begrenset plass i hattehyllen... sjekk de inn og skap en bedre reise for andre og deg selv!
Det er heller ikke de søte flyvertinnenes oppgave å finne plass til dem/løfte blytunge kofferter opp for deg. 

Fjerde bud

Vis respekt når flycrewet forsøker å gå igjennom sikkerhetsreglene. Det er respektløst å lese/prate med andre når disse gjennomgåes (for noen for 100/1000. gang). Det er særdeles smakløst å ikke la dem få oppmerksomheten når de formidler noe, og noe som i tillegg er så viktig! Legg fra deg boken/avisen, slutt å prate og følg med! 

Hvordan oppfører du deg på flyreisen?                                Foto: Odd Roar Lange

Femte bud

Barnas føtter (og de voksne sine selvsagt) bør ikke være i nærheten av setet foran, og ikke bør barna få løpe i midtgangen som er flyvertenes «kontor»... Det er faktisk ganske lite plass der fra før. De kabinansatte gjør sitt beste i å servere utålmodige passasjerer som tror de er på restaurant og kan velge fra a la carte menyen... 

Sjette bud

Det er også greit å minne om at setebeltet ikke skal løsnes ved landing før lampen slukkes. Og at man selvfølgelig ikke skal reise seg opp. Ganske mange utøver den «sporten». Du kommer ikke ut av flyet tidligere likevel!

Les mer: