Her tar Ego-Einar plass i flyet - og det merkes godt

Men glemmer som vanlig en svært viktig ting

Å ta plass i flyet betyr ikke at man også skal ta andres plass. For ordens skyld: Ego-Einar i grå bukser.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Ego-Einar flyr igjen. Selvsagt gjør han dét. Og han har selvsagt ikke blitt et hakk bedre enn forrige gang Ego-Einar og Ego-Edel fløy sammen på tur.
Her flyr Ego-Einar alene, uten at det gjør ham til en mer sympatisk medpassasjer av den grunn. Ego-Einar er velkledd, og for å toppe det hele har han rikelig med aftershave eller eau de toilette. Det lukter i alle fall miniparfymeri. Ikke noe galt med selve duften. Bortsett fra mengden.
Jeg vet ikke om det er noe måleenhet for duft. Men la oss gi det en skala fra 0 til 10. Der 0 er rett og slett null duft. Og 10 er som å stikke hodet ned i selve flaska (hvilket jeg anser som en noe krevende øvelse).

Duften av Ego-Einar

Det dufter voldsomt av Ego-Einar denne lørdagskvelden. Vi er nok oppe på en 6-er på skalaen, tenker jeg. I alle fall for oss som sitter på rad 15 sammen med ham. Det er mulig at han er på vei hjem til Ego-Edel. Men siden Ego-Einar bare pleier å tenke å seg selv, og sjelden deler med andre, så kunne han med fordel latt være å dele mengder av Hugo Boss Dark Blue med oss på flyturen. Vi ville satt pris på det.
Det var fristende å ta i bruk oksygenmasken som kabinpersonalet demonstrerte ved starten av flighten. Jeg lot være.

Ego-Einar tar plass

Ego-Einar kjører lørdagsmsterskap i men-spread og vinner. Foto: Odd Roar Lange

Er dette det neste skiltet vi får se i flyene?

Å reise med fly handler om å dele. Først og fremst handler det om å dele plass. Dersom man synes det er veldig trangt på flyet så er det en stor fordel å velge sete ved nødutgangen. Som på denne SAS-flighten hvor nødutgangene er ved rad 15.
Det skal gi rikelig plass for meg, som er 185 cm lang og hadde valgt midtgangsetet 15C.
Men hvor mye hjelper dét, når Ego-Einar får midtsete 15B - og allerede før avgang demonstrerer at han er midt-norsk mester i menspreading.
Ego-Einar får begge armlenene som er inn mot midtsetet. Det synes jeg er helt ok, siden jeg ved midtgangen og passasjeren ved vindusplassen kan lene oss litt til hver vår side.
Men når Ego-Einar kjører full menspread og tar brorparten av beinplassen på begge nabosetene - da blir det litt mye.

Ego-Einars søskenbarn

Velkommen til SAS-loungen på Oslo lufthavn en lørdagskveld i oktober. Foto: Odd Roar Lange

Jeg burde vært forberedt på at denne flyreisen ville by på et nytt nærmøte med Ego-Einar. For jeg traff søskenbarnet inne i SAS-loungen på Oslo Lufthavn. Det pleier å være god plass i loungen på lørdagskvelderr.
Og da tar selvsagt søskenbarnet seg friheten til å slenge seg litt nedpå sofaen. Ingenting er som å ligge på sofaen og skravle høyt i telefonen med venner og kjente.
Vel, det er er bare én ting som topper dette. Og det er å kunne ta av seg sko og sokker (!) og nyte lørdagskvelden barbeint… Der har du søskenbarnet til Ego-Einar.

Følg Thetravelinspector på Instagram

Leste du om Ego-Einar og mafiaen?