7 tips som gir deg mer reise for pengene i sommer

Slik sparer du fort tusenlapper på årets ferie

Gleder du deg til årets sommerferie? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Planleggingen av årets sommerferie er godt i gang hos mange. Og god planlegging kan spare deg for mye penger og mange problemer. Men hvordan sparer man egentlig penger på en ferie? Her skal du få noen gode tips med på vegen.
- Vi som jobber i reiselivsbransjen reiser nok mer enn de fleste, og vi er akkurat like opptatt av gode tilbud som alle andre. Her er noen av våre beste tips for hvordan du kan få enda mer ut av feriebudsjettet, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI Norge. 

Her er 7 tips med på reisen

1. Gjør feriekjøpet i ukedagene

- Reisebransjen opererer etter prinsippet om tilbud og etterspørsel, og prisene styres av en automatisk algoritme som tilpasser priser etter etterspørselen. Ettersom det er flere som bestiller ferien sin i helgene, så er det altså større sannsynlighet for at drømmeferien din synker i pris i ukedagene. 

2. Reis utenom høysesong

- Det kan være mye å spare dersom du har mulighet til å reise utenom skolenes ferie og fellesferien. Særlig er april, mai, oktober og november spesielt gunstige prismessig. Det er heller ikke uvanlig å finne veldig gode tilbud i denne perioden. 

3. Velg mindre destinasjoner

- Dersom du som mange andre kun har mulighet til å reise i skolenes ferier så vil jeg anbefale deg å se på mindre destinasjoner. De aller mest populære destinasjonene kan ofte være litt dyrere enn andre, både hva gjelder hotell og prisnivået på reisemålet. For eksempel er det ekstra gode priser til Tyrkia, Kypros, Bulgaria, Albania og Montenegro i sommer.

4. Følg med på kampanjer og tilbud

- Reiseoperatørene har tilbud og kampanjer med jevne mellomrom, det kan derfor være lurt å holde et øye med annonser i sosiale medier, meld deg på nyhetsbrev og sjekk hjemmesiden til ulike reiseselskaper med jevne mellomrom. De beste tilbudene blir raskt revet vekk, så det er lurt å være rask hvis det rette tilbudet dukker opp. 

5. Ha en ide om hva du vil ha, og spør

- Produkttilbudet har aldri vært bredere, og det er ikke alltid man vet akkurat hvor man vil eller hvilket hotell som passer deg best, de aller fleste reisearrangører har chat, DM, epost eller kundeservice på telefon
– Så ikke nøl med å ta kontakt for å få råd og til å finne de beste prisene på akkurat det du ønsker.

6. Bruk tradisjonelle reisebyrå

Mange regner seg selv om reiseeksperter. Men havner allikevel enten på samme feriemål som tidligere år selv om de tenkte de skulle velge et nytt, eller ender opp med å betale for mye for reisen fordi de ikke vet hvor de skal finne de rimelige. Husk at de tradisjonelle reisebyråene gjerne bistår deg med både å lete frem gode reisemål og til å gjennomføre bestillingen. Disse hjelper deg også dersom du får noen problemer i løpet av ferien.

7. Husk reiseforsikringen

Ikke reis på ferie uten en god reiseforsikring. Det kan koste deg hundretusener dersom du blir syk eller skadet. Det Europeiske Helsekortet kommer i tillegg til reiseforsikringen, ikke i stedet for. Betal reisen med kredittkort, som gir deg en ekstra gratis reiseforsikring. Denne kan være god å ha dersom reiseskaden/tapt bagasje overstiger erstatningsgrensen på den opprinnelige reiseforsikringen. Du kan fordele en reiseskade på flere selskap.

Bonustipset:
Ikke bestill reiser gjennom såkalte søkemotorer. De legger på prisen og tar betalt for tjenester som ellers er gratis. Og, de er ofte svært dårlige til å håndtere klager fra kundene sine.

Les også:

 Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar

Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.