Advarsel: I denne byen vil ikke taxiene kjøre mødre med spedbarn

Kan det bli mer pinlig for en turistby enn dette?

(ODD ROAR LANGE): I to timer sto Beate Blindheim Gythri utendørs med et spedbarn på armen og ventet på taxi i Molde.
Beate og sønnen Olav (3 md.) ble avvist 17 ganger av Molde Taxi: – Jeg ble så fortvilet at jeg begynte å gråte.

Dårlig PR for en turistby

Det er Romsdals Budstikke/rbnett.no som forteller om historien (krever innlogging) som må ri reiselivsaktørene i regionen som en mare. Hvert år brukes hundretusener av kroner for å gi området god PR og for å friste reisende på besøk.
Mange kommer med fly til flyplassen 5 km øst for sentrum. Og er avhengig av taxitransport frem til reisemålet. Men da bør du åpenbart ikke ha med deg et spedbarn på armen.

Dette er historien

To dager før de skulle til Molde, ringte Beate Blindheim Gythri til taxisentralen i Molde for å forhøre seg om de hadde barnesete for spedbarn tilgjengelig, og om hun måtte booke en taxi på forhånd, forteller Rbnett videre.
Hun fikk beskjed om at de hadde barnesete, og at det ikke var nødvendig med forhåndsbestilling. Litt over klokka 14.00 fredag ettermiddag ringer Beate for å bestille en taxi for å rekke et arrangement.
Men ingen taxi dukker opp, til tross for flere purringer til sentralen - og like mange lovnader om at bil straks er på vei.
Beate har nå fått se loggen fra taxisentralen. «En dame med et spedbarn har nå ventet på bil i en time. I den tida har åtte forskjellige biler hatt opptil flere 1-kronersturer for å «se ut som opptatt.»

Faksimile fra Romsdals Budstikke/Rbnett.no

Hentet - omsider

Etter to timers venting kommer om sider taxi og henter Beate og Olav. Taxiloggen viser følgende melding:
«I samme tidsrom har det vært 17 nei-svar på turen. Nå har endelig noen tatt ansvar, og typisk nok, like etterpå er det fire til fem ledige biler i Molde.»

For å unngå å måtte kjøre rundt med barnesete i bilen, og dermed oppta en del av bagasjerommet, så skal turer med barnesetebehov, i følge Molde taxi, forhåndsbestilles.
«Molde Taxisentral har barnestoler i alle størrelser og til alle behov. Ved bestilling der man trenger ekstra barnesikringsutstyr, må dette forhåndsbestilles i god tid, da slikt utstyr må hentes. Våre biler kjører ikke rundt med barnestoler i drosjene pga plassmangel.», skriver Molde taxi på sine hjemmesider, riktignok under fanen admin, og ikke under vilkår.

Dette svare taxisentralen

-Slik det er nå, taper sjåførene penger på å hente barnesete, sier Elsa Folde, styremedlem i Molde Taxi til Rbnett.no (krever innlogging) og fortsetter:
-Problemet er at sjåførene kjører på provisjonslønn og det er i rushtida de tjener nesten hele lønnen sin. De taper penger hvis de skal kjøre og hente et barnesete (fra et sentrallager) og levere det tilbake etterpå. Sjåførene har ikke lov til å ta mer betalt for å hente barnesete.

Hva mener du?

Har du meninger om problemet som spedbarnsmamma Beate Blindheim Gythri møtte i Molde, og hvordan Molde Taxi møtte utfordringen? Skriv gjerne i kommentarfeltet. Men jeg oppfordrer som alltid til en saklig debattform i innlegget.

Følg gjerne Thetravelinspector på instagram

Les mer om taxi her: