Slik får du den fine hotellsuiten til enkeltrompris

Hotelsuiten er drømmen for mange. Slik kan den gå i oppfyllelse - uten at det koster deg noe ekstra.

Slik kan du få de beste rommene til en ekstra billig pris. Foto: Odd Roar Lange

Slik kan du få de beste rommene til en ekstra billig pris. Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Det er enorm forskjell på hotellrommene og du vet ikke alltid hva du får, selv om bildene på hotellets nettside ser fine og innbydende ut.  
Etter mer enn tusen hotellovernattinger kjenner jeg fortsatt en viss spenning når jeg åpner døra til hotellrommet første gangen. Noen ganger bli jeg gledelig overrasket. Og det er deilig. Og jeg har lært meg noen knep som ofte ender med suite til enkeltrompris.

Her er tipsene:

  1. Bestill enkeltrom i god tid. Bestill direkte fra hotelles nettside, ikke bruk hotels.com/booking.com, fordi hotellene liker direktekundene bedre. Dermed øker sjansen til oppgradering.

  2. Dersom det er fullt på hotellet så må de velge om de vil selge deg en suite til enkeltrompris i stedet for å miste deg som kunde. De velger det første. Særlig hvis du har lojalitetskort fra hotellkjeden - og de vet at du gjerne kommer tilbake. Dermed blir du en ekstra ambassadør.

hotell-innsjekk-thetravelinspector

3. Vær hyggelig mot resepsjonspersonalet. Et smil lønner seg alltid! Ja, det er lov med en hyggelig flørt.

4. Spør på en hyggelig måte om det er mulig å oppgradere rommet. Du vil svært ofte oppleve at svaret er ja (med mindre dere kommer som en stor gruppe).

5. Spør eventuelt hva det koster å bli oppgradert. Noen hotell har egen oppgraderingsprisliste på disken. Andre steder må du kanskje spørre hva det koster.

6. Selv om du må betale et lite beløp for oppgraderingen så er det alltid verd kronene!

7. Det er aldri noen ulempe å se noenlunde velkledd ut. Ser det ut som du har tenkt å ha russefest på rommet så kan du glemme oppgradering.

Jeg har gjennomført denne pristesten:

En suite er så utrolig mye bedre enn enkeltrom at det er verd å prøve å få den. Foto: Odd Roar Lange

En suite er så utrolig mye bedre enn enkeltrom at det er verd å prøve å få den. Foto: Odd Roar Lange

Hotel1 i Oslo: Standardrompris kr 1439. Juniorsuite kr 2195. Pris for oppgradering kr 100. Besparelse: 656 i forhold til å bestille juniorsuiten direkte første gang.

Hotel 2 i Oslo: Standardrompris kr 1795. Juniorsuite kr 3995. Pris for oppgradering kr 200. Besparelse: kr 2000 i forhold til å bestille juniorsuiten direkte første gang.

Les mer om: Slik får du de beste hotellrommene billigst.