Jeg trodde jeg skulle til et helt vanlig hotell ...

Men det ble en hyttetur jeg ikke kommer til å glemme på en stund

Slik er hytta fra innsiden. Badet er bak døra innerst i rommet. Alle foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE):  Noen ganger er hyttetur mye bedre enn hotellopplevelser. En slik en fikk jeg da jeg i begynnelsen av november dro til Goa i India. Jeg har aldri vært der tidligere og hadde heller ingen referanser da jeg startet jakten på et bra sted å bo. Jeg søkte etter et sted som er rent, trygt og praktisk i forhold til de fire arbeidsdagene jeg skulle ha i Goa. Men skulle jeg velge et hotell med basseng og nærhet til byene? Eller en litt mer stille, helt ute ved kysten? 
Hva med markeder, badesteder, gode steder å spise, muligheter til å se litt av hverdagslivet i regionen, og se nærmere på hva turister bør oppleve?

Se bildene fra utrolige Yab Yum Resort (trykk på bildene for større versjon)

Drømmestedet

Jeg endte opp på Yab Yum Resort. Et lite sted ved Ashvem Beach i det nordlige Goa. Dette er en økologisk boutiqueresort som ligger helt nede ved stranden, omgitt av høye palmer og tett grønn skog. Det viste seg å være et førsteklasses valg.
Godt sikret og et trygt sted å være både for meg og bagasjen min. 
Med smale sandstier som går mellom de ulike hyttene, restauranten, yogasalen og massasjerommet. En egen liten hytte med resepsjon og et lite «bibliotek». Et sted med en utrolig beliggenhet og veldig hyggelige ansatte. Jeg kunne ikke truffet bedre.

Mens jeg venter på at rommet skal bli klart.

Jeg kontaktet Yab Yum-resorten via mail på forhånd for å sjekke muligheten for å booke rom. Det gikk smertefritt, med kjapp og fin respons og jeg fikk også tilsendt informasjon om ting jeg burde se og oppleve i nærheten.

De organiserte også transport fra flyplassen for meg, slik at sjåfør stod klar da Finnairflyet fra Helsinki Vanta landet på flyplassen i Goa Dabolim klokka 06.30 (lokal tid).
Turen fra Helsinki tar 8,5 timer. 
Nå håper Finnair også på å få indiske turister til å bli med på returflighten og at de får lyst til å forlate sine varme dager for å oppleve nordlyset og vinternetter i Norden. 

Cash og kontant

Tilbake til India: Husk visum og vaksinasjoner før du reiser til Goa. Og jeg tok ut penger på flyplassen i Helsinki før reisen til Goa. Det er alltid greit å ha litt kontanter helt fra starten av selv om det finnes mange minibanker hvor du kan ta ut penger i Goa. Og mange steder kan du betale med kredittkort.
Og jeg brukte en 1000-rupiseddel (ca 135 kroner) i en kiosk på flyplassen for å få vekslet til meg mindre valuta. Fint å ha ved tips etc.

Øko-lodgen Yam Yum er en av de fineste jeg noen gang har besøkt. Nå er det din tur.

«Oppgradert»

Turen fra flyplassen til Yab Yum ved Ashvem beach var unnagjort på en drøy time. Og du skjønner kjapt hvorfor du skal leie bil med sjåfør og ikke kjøre selv ... 
Venstrekjøringen er det minste problemet. Her er en offensiv kjørekultur som er ganske langt unna den du forlot i Norden.
Og innsjekkingen gikk kjapt og greit. Hytta skulle egentlig ikke vært klar før klokka 14.00 og jeg regnet med en dag på stranda. Hotellet har egne solsenger - gratis for gjestene - med servicepersonell til stede hele dagen. Men hytta var klar etter bare ti minutters venting.
Utmerket etter en del timer på reisefot.

Den første natten sov jeg i det jeg vil kalle en «vanlig hytte» helt inntil trappa ned til stranden. Jeg var fornøyd og trivdes fra første minutt. Men det skulle bli bedre.

Bo som en hobbit

For neste dag jeg ble flyttet til en helt spesiell hytte under palmetrærne. En hytte som kan sammenlignes med en iglo bygget av dyprød malt betong som grunnmur og fine trematerialer som omslutter det hele. 
Har du sett JK Rowlings-filmene Hobbiten så kjenner du kanskje igjen fasongen?  

Sett utenfra ser den ganske liten ut. Men når du ser bildene så ser du at det er større enn man skulle tro (den finnes også med to soverom). 
Vinduene er åpne, men gardiner sørger for at innsynet fra naboene ikke er noe problem. Et stort bad med dusj og toalett, vifte i taket og myggnett rundt senga sørget for en god natts søvn de neste nettene. 
Myggplagene var langt dessuten langt mindre enn jeg hadde trodd. En times tid etter solnedgang kunne det være noen i lufta, men så ble det nesten «myggfritt» igjen

God morgen

Frokosten i Yab Yum er inkludert i prisen (mer om den litt senere) og serveres ved hytta. De henger opp en meny på hyttedøra hver kveld. Her var det bare å krysse av for ønsket mat og drikke - og for ønsket tidspunkt for servering. Så kommer det hele, servert ved de fine små bordene rett ved hyttedøra eller på verandaen til de hyttene som har det.

Etter den deilige frokosten var det bare å legge seg litt i hengekøya mellom palmetrærne. Mens man lytter til lydene fra dyrelivet som er i full gang med en ny dag. 
Hengehøyene lages forøvrig i nabobyen Arambol (kjent for sine hippier) og kan kjøpes via denne nettbutikken. Jeg har skaffet meg en til bruk på verandaen hjemme.

Kunne du trivdes her? Det tror jeg du kan.

Så nære stranden - og her badet jeg i 27 graders vann. Herlig.

Hva koster det?

Prisen på en slik reise og et opphold vil naturligvis variere etter når du ønsker å reise. Høysesongen er rundt juletider. Ut på nyåret vil prisene igjen bli lavere. Reiser du på midtukedager så er prisene lavere enn ut- og hjemreise på helgedager.

Prisen på en flyreise tur/retur kunne jeg enkelt finne for ca 6000 kroner hvis du gjør som meg - tar utreise torsdag og hjemreise mandag (bli gjerne flere dager, men sats på reise på ukedager.)
Du kan søke etter flere priser her.

Mens selve oppholdet på Yab Yum, som nå er i gang med sin 19. sesong, kostet meg 85 euro per døgn inkl frokost.
Å spise/drikke på resorten eller noen av naborestaurantene koster rundt 100 kroner per måltid (lunsj og middag) per person.

Min anbefaling

Dette er en reise som virkelig er verd pengene. Tidsforskjellen på 4,5 timer er lett å håndtere.
Og jeg trodde først at jeg skulle bo på et vanlig lite hotell med vanlige små hytter. Det ble i stedet en hyttetur jeg aldri kommer til å glemme.
Og nå er det din tur.
Ha en riktig god tur til India.

Følg Thetravelinspector på Facebook.