Her skal du bytte ut solsenga med actionferie

120 000 nordmenn reiste hit på ferie i år. Mange valgte solsenga. Men nå skal de få sprekere opplevelser i Kroatia.

Nå vil turistmyndighetene i Kroatia få flere til å oppdage mer av det landet har å by på. Ikke bare opplevelser på strender og vandring i historiske bysentra. Nå tar de opp konkurransen med flere norske reisemål.

– For mange nordmenn har vi vært et land hvor man kan nyte et deilige, slappe dager ved Middelhavet fra april til oktober. Nå ønsker vi å fortelle at vi i tillegg til dette har en rekke aktiviteter å tilby hele året og også i innlandet, sier daglig leder Paul Sikic i Kroatias turistråd i en pressemelding.

Full of life

Det nye kommunikasjonskonseptet ”Full of Life” ble innviet i London. Turistmyndighetene hadde bygget en egen øy som ankret opp ved Tower Bridge. Her ble kjendiser og andre med tilknytning til landet invitert for å feire det nye konseptet. – Full of Life er blitt godt mottatt. Vi gleder oss til å ta imot enda flere gjester i det som er igjen i 2015 og i 2016, sier Sikic.

– I Norge finnes det en rekke muligheter for naturopplevelser. De samme mulighetene har vi, som elvepadling, rafting  og andre vannaktiviteter – bare at vårt vann nok har en mer behagelig temperatur enn i Norge. På land har vi blant annet mange muligheter for kortere eller lengre turer i både skoger og på fjellet. Der er det også muligheter for å legge opp til sykkelturer, enten det er for rekreasjon eller trening på landveier eller stier, sier Sikic.

Mat og drikke

Han forteller også at gourmet-turer til Kroatia er blitt mer vanlig. – Etterspørselen på turer der gjester kan kombinere gode mat- og vinopplevelser med å se nye deler av landet er blitt populært. Akkurat nå har vi en rekke turister som ønsker å være med på jakt etter trøfler og samtidig besøke noen av våre vindistrikter, sier han.

Full of Life har også som mål å få flere turister til å besøke hovedstaden i Kroatia, Zagreb. – Dette er en by som er full av liv, hele året. Akkurat nå planlegger mange for desembermåned og alle aktivitetene som er i byen gjennom advents- og julehøytiden. Disse er selvsagt åpne for turister, sier Paul Sikic.

Her kan du lese om adventmarkedet i Zagreb.

Odd Roar LangeComment