Her skal du bytte ut solsenga med actionferie

Her skal du bytte ut solsenga med actionferie

120 000 nordmenn reiste hit på ferie i år. Mange valgte solsenga. Men nå skal de få sprekere opplevelser i Kroatia.

Nå vil turistmyndighetene i Kroatia få flere til å oppdage mer av det landet har å by på. Ikke bare opplevelser på strender og vandring i historiske bysentra. Nå tar de opp konkurransen med flere norske reisemål.

– For mange nordmenn har vi vært et land hvor man kan nyte et deilige, slappe dager ved Middelhavet fra april til oktober. Nå ønsker vi å fortelle at vi i tillegg til dette har en rekke aktiviteter å tilby hele året og også i innlandet, sier daglig leder Paul Sikic i Kroatias turistråd i en pressemelding.

Full of life

Det nye kommunikasjonskonseptet ”Full of Life” ble innviet i London. Turistmyndighetene hadde bygget en egen øy som ankret opp ved Tower Bridge. Her ble kjendiser og andre med tilknytning til landet invitert for å feire det nye konseptet. – Full of Life er blitt godt mottatt. Vi gleder oss til å ta imot enda flere gjester i det som er igjen i 2015 og i 2016, sier Sikic.

– I Norge finnes det en rekke muligheter for naturopplevelser. De samme mulighetene har vi, som elvepadling, rafting  og andre vannaktiviteter – bare at vårt vann nok har en mer behagelig temperatur enn i Norge. På land har vi blant annet mange muligheter for kortere eller lengre turer i både skoger og på fjellet. Der er det også muligheter for å legge opp til sykkelturer, enten det er for rekreasjon eller trening på landveier eller stier, sier Sikic.

Mat og drikke

Han forteller også at gourmet-turer til Kroatia er blitt mer vanlig. – Etterspørselen på turer der gjester kan kombinere gode mat- og vinopplevelser med å se nye deler av landet er blitt populært. Akkurat nå har vi en rekke turister som ønsker å være med på jakt etter trøfler og samtidig besøke noen av våre vindistrikter, sier han.

Full of Life har også som mål å få flere turister til å besøke hovedstaden i Kroatia, Zagreb. – Dette er en by som er full av liv, hele året. Akkurat nå planlegger mange for desembermåned og alle aktivitetene som er i byen gjennom advents- og julehøytiden. Disse er selvsagt åpne for turister, sier Paul Sikic.

Her kan du lese om adventmarkedet i Zagreb.

Vil du reise til USA helt gratis?

Vil du reise til USA helt gratis?

Slik blir du lurt når du skal reise til USA

Slik blir du lurt når du skal reise til USA