Slik tar du gode nyttårsbilder med mobiltelefonen

Nyttårsrakettene stiger til værs og eksploderer - ta de fine bildene 

Bildene er tatt med Iphone 11 Pro Max                                                               Foto: Odd Roar Lange

Bildene er tatt med Iphone 11 Pro Max Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Aller først: De aller beste bildene får du neppe med mobiltelefonkameraet, men et kamera med mer avanserte innstillinger og muligheter. Men så lenge det er godt lys fra fyrverkeriet så er det utrolig hvor gode bilder du faktisk kan få med mobilen. Og når mobilkameraet er det eneste du har for hånden så må du bruke det du har...

Her er noen gode tips for å få fine bilder av fyrverkeriet nyttårsaften - med mobiltelefonen.

  • Finn et sted med god utsikt. Pass på at ikke forstyrrende lyskilder (gatelys etc) kommer i veien for motivet ditt. Prøv å stå slik at du har vinden i ryggen og røyken derfor blåser bort fra deg. Husk å tørke av linsen på mobilkameraet med en tørr klut før du starter.

  • Hold mobiltelefonen/mobilkameraet med begge hendene.

  • Ikke bruk «utløserknappen» på selve skjermen, men bruk knappene på siden av telefonen som utløser, slik at det ligner mest mulig på et vanlig kamera.

  • Hold telefonen vannrett, ikke loddrett. Det gir deg bedre stabilitet.

  • Om mulig, støtt telefonen mot en husvegg, et biltak, et gjerde eller et tre. Det hjelper deg til å holde det så rolig som mulig.

(Tipsene fortsetter under bildet)

Lykke til i jakten på gode bilder.                                                                     Foto: Odd Roar Lange

  • Har du eget stativ til telefonen så er det supert. Ta i så fall bildet med selvutløserinnstilling, så slipper du å lage bevegelser i telefonen når bildet tas.

  • Prøv å ta bildet mens det fyrverkeriet er på vei opp mot himmelen, og ikke vent helt til det «smeller«. Det går noen tidels sekunder fra du trykker på utløseren til selve bildet tas.

  • Skal du ta bilde av noen som holder eller svinger på stjerneskudd, hold også nå telefonen helt i ro.

  • Ta mange bilder. Og da mener jeg: mange. For noen ganger ser det bra ut på telefonen, men så oppdager du bevegelses-uskarphet etterpå.

  • Last ned appen «Snapseed» og redigere bildene dine etterpå.

  • Legg ut de fineste bildene på instagram eller Facebook og bruk gjerne hashtag #thetravelinspector

Ha et riktig god nytt år !

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.