Stor guide: Så mye bagasje kan du ta med på flyet

Klarer du å unngå den store bagasjesmellen? Se hele listen.

Full bagasjetralle. Klarer vi å holde oss under vektgrensen?                                                         Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): 20 kilo, 23 kilo, overvekt på håndbagasjen eller putte alle tunge ting i jakkelomma? Du har sikkert kjent følelsen. Den du har når du ikke aner hvor mye du har lov til å ta med på flyet. De fleste flyselskap har ulike regler i forhold til hvilken billettype du har. Og det er ikke lett å finne oversikten. Men her er den.

Og har du frequent flyer-kort så har du kanskje opparbeidet deg nok poeng til at du kan ha med ekstra bagasje. Hvis du går over vektgrensen så blir det fort ganske dyrt.

Tomme bagasjetraller, fullt fly, god tur.                                                      Foto: Odd Roar Lange

Expedia har satt sammen en oversiktlig guide over bagasjeregler for de mest brukte flyselskapene. Du kan til og med anvende bagasjeguiden for å få tilgang til mer informasjon angående hvordan du kan kjøpe et ekstra kolli, om det er nødvendig. Glem heller ikke å ta en titt på sikkerhetstipsene som forklarer hvordan du best bevarer din håndbagasje under selve flyreisen. 

Du kan finne ditt flyselskap ved å scrolle i selve bilderuten.