Nå er det lettere å finne den billigste flybilletten

Å finne de billigste flybillettene er lettere enn du tror

Ikke betal mer enn du trenger for en flybillett.               Skjermdum fra google flights

Ikke betal mer enn du trenger for en flybillett.               Skjermdum fra google flights

Ingen liker å betale for mye for flybilletter eller hotellovernatting. Men å finne den billigste flybilletten kan være vanskelig mange ganger. Hvilken dag skal du reise og hvilken dag bør du kjøpe billetten?

Google kan brukes til mye. Også å finne billige flybilletter - veldig enkelt. Før du kjøper din neste flybillett så bør du sjekke denne nettsiden til Google Flights.

Jeg har testet den over tid og funnet den svært nyttig når det gjelder å enkelt få oversikten slik at jeg ikke risikerer å bestille for dyrt fordi jeg valgte feil flight.

Billige flybilletter 

I perioden oktober 2014 til oktober 2015 analyserte Airlines Reporting Corporation og Expedia kjøp og salg av ti millioner flybilletter. 

Konklusjonen er klar: De billigste billettene kjøper du torsdager, med ørliten margin i frohold til å kjøpe i helgene. 

Billettpriser justeres etter tilbud og etterspørsel, og firmakunder bestiller sjelden i helgene.

 Bestill i god tid

Du kan skaffe deg et billigere flysete dersom du bestiller på riktig dag.       Foto: Odd Roar Lange

Å bestille billetter seinest åtte uker før avreise er ofte smart, særlig på lengre turer. Hold deg oppdatert via nettsidene til selskapene slik at det ikke kommer spesielle kampanjer like etter at du har bestilt. Det store prisundersøkelsen til ARC viser at de billigste billettene i Europa

Den mest punktlige flytida på døgnet er ifølge Avinor mellom klokka 11.00 og 14.00. Fra klokka 06.00-11.00 og etter klokka 14.00 er det stor tetthet på flyplassene og i lufta.
Det er greit å vite om du skal bytte fly for å reise videre til reisemålet.

Lurer du på om flyet er i rute, kan du sjekke statusen på akkurat ditt fly på Flightstats.com.
 

Velg riktige dager

Sats på utreise på lørdag morgen og hjemreise på tirsdag kveld. Du sparer masse penger, får reise på mer gunstige flyavganger og best av alt: Du slipper flyplasskøene. 

Velg gjerne forskjellige flyselskap på utreise og hjemreise. Her kan det være mye penger å spare. Fleksibilitet er nøkkelordet.

- Personlig anbefaler jeg å endre reisedager for storbyferier, eller andre ferier for den del, sier Avinors flyplass-sjef i Molde, John Offenberg. 

- Dra torsdag til søndag, eller lørdag til lørdag. Du sparer mye på å reise andre dager enn det alle andre gjør, tipser han: 

- Selv har jeg funnet ut at utreise lørdag med retur tirsdag ofte er en god kombinasjon. Det gir deg akkurat like mye tid på destinasjonen som torsdag til søndag, og mindre køer, sier Offenberg.

Her er tre bonustips til deg:

Vil du ha et godt hotelltips i København? Hotel Tivoli er et godt valg. Foto: Odd Roar Lange

Vil du ha et godt hotelltips i København? Hotel Tivoli er et godt valg. Foto: Odd Roar Lange


Nettstedet Flightfox.com er et bra sted å starte dersom du vet hvor mye penger du har til rådighet, men ønsker forslag til aktuelle reisemål. Her kan du legge inn litt informasjon og vips så kommer spennende reiseforslag opp.

Prøv nettstedet (eller appen) Hipmunk som hjelper deg også med å finne rimelige billetter. Jeg sjekker alltid minst to eller tre nettsteder før jeg bestiller. Det er absolutt verd tiden du bruker - med mindre du synes det er kjekt å kaste bort penger.

PS: Husk alltid å samle bonuspoeng på alle flyreiser