Nå kan du fly til 7 fantastiske skisteder

Dette er tipsene til den spektakulære skiferien - og her treffer du neppe naboen

Er du klar for hvite skibakker i vinter?                           Foto: Cocoparisienne/Thetravelinspector

(Odd Roar Lange): Dette er vinterens hot-spot. Nå kan du oppleve både storbyliv og skibakker. Og du kan starte drømmereisen allerede i dag. Her ser du hvor du kan reise. 

Montreal i Canada

Den canadiske byen har mange gode skianlegg i nærheten. En halvtimes reise fra byen finner du blant annet Bromont, som med 155 nedfarter og 1200 snøkanoner er et sikkert førstevalg for veldig mange. Montreal er verdens nest største franskspråklige by, etter Paris. Men du kommer selvsagt langt med engelsk, også. 
Slik kan du reise til Montreal fra Oslo.

Er du klar for en tur til Canada og Montreal?

Malaga i Spania

Den spanske kysten er kanskje ikke det første du tenker på når det gjelder skiferiedestinasjoner. Men om du tar flyet til Malaga kan du reise til Sierra Nevada som har svært gode skiforhold både sommer og vinter. Her har det vært arrangert World Cup-renn, og vinteren 2017 går Snowboard-VM av stabelen her.
Slik kan du reise til Malaga fra Oslo.

Calgary i Canada

Bare 80 km fra den tidligere OL-byen Calgary ligger fantastiske Rocky Mountains. Her har norske alpinister gjort store bragder og skaffet edle medaljer flere ganger. Nå er det din tur til å prøve skibakkene der. Hva med å utforske Lake Louise? Sørg også for å få billett til en av hockeylaget Cargary Flames hjemmekamper.  Det er en opplevelse for livet.
Slik kan du reise til Calgary fra Oslo.

Geneve i Sveits

Vil du til de mellom-europeiske alper så er Geneve utgangspunktet for mange fantastiske skidestinasjoner. Du kan gjerne bo i Geneve og reise ut til flere steder herfra. Eller velge bare ett av dem. Chamonix og Megéve ligger bare 1 times kjøring fra Geneve. Grindelwald ligger 2,5 timer unna, mens Zermatt er 3,5 timer fra flyplassen. Jeg anbefaler gjerne en uke i Chamonix. Her kan du lese mer om flotte opplevelser i alpene.
Slik kan du reise til Geneve fra Oslo.

Krakow i Polen

Dette er virkelig et godt valg hvis du vil oppleve en fin by og fine skiløyper. Krakow er en by stappfull av historie og med gode shoppingmuligheter, rimelige hotell og trivelige barer. Fra Krakow reiser du en time med leiebil eller i buss til vinterhovedstaden Zakopane.
Slik kan du reise til Krakow fra Oslo.

Seattle i USA

Et stort antall skandinaver reiste til USA og slo seg ned i Seattle. Neppe på grunn av de gode skimulighetene, selv om det absolutt burde ha fristet en og annen. Men i dag kan du dra dit på en kombinert storby- og skiferie. Og du blir ikke skuffet. Skianleggene ligger rundt byen og selv i amerikansk målestokk regnes Washington ski arena som stor. Her kan du se hva som venter deg.

Slik kan du reise til Seattle fra Oslo.  

Sapporo i Japan

Velkommen til en annen tidligere OL-by. Reiser du til denne byen, som ligger i den nordlige delen av Japan, vil du finne et puddersnøparadis av de sjeldne. Og samtidig får du oppleve japansk kultur, mat, drikke og selvsagt shopping. Skianleggene ligger bare 20-60 minutters kjøring fra Sapporo, så her trenger du ikke bruke mye av tiden til transport. 
Slik kan du reise til Sapporo fra Oslo.

Oversikten over fine skidestinasjoner presenteres i samarbeide med KLM, men anbefalingene og tipsene er alltid mine og er ikke til salgs.