7 ting du ikke visste om Kanariøyene

Hvor godt kjenner du dette favoritt-reisemålet? Dette bør du oppleve

1: Vulkansk opprinnelse

Millioner av år med vulkansk aktivitet i denne delen av Atlanterhavet har medvirket til å danne disse 7 øyene som i dag er Kanariøyene.
Det gåtefulle landskapet Timanfaya på Lanzarote er et klart eksempel på naturens krefter. I dette månelandskapet kan du vandre rundt og beundre naturens krefter og styrker.
Gran Canaria har også imponerende spor av vulkansk aktivitet i form av spektakulære Caldera de Tejeda. Som nevnt ovenfor, har øyene imponerende spor av vulkansk aktivitet. På Lanzarote burde du besøke restauranten El Diablo. Maten du får servert, er grillet over jordvarme fra den sovende vulkanen og du kan nyte synet av hvordan kjøttet grilles over vulkanvarmen.

2: Du kan ta en tur under jorden

Under jorden har utbruddene dannet grotter hvor det lever ulike dyrearter som har tilpasset seg mørket. Noen av dyreartene finnes kun på nettopp disse stedene.
De mest kjente og mest besøkte stedene er Jameos del Agua og Cueva de los Verdes på Lanzarote.
Man kan også besøke fine grotter som for eksempel Cueva del Llano på Fuerteventura som er over 800.000 år gammelt. Der kan du se interessante fossiler som nå inkluderer utdødde arter.

3: Plystring er et eget språk på La Gomera

På den kanariske øya La Gomera plystrer de i stedet for å snakke, dette kaller de silbo gomero. Øya består av et landskap som er vanskelig å ferdes i, og dette er grunnen til at plystrespråket oppsto.
EU har godkjent det spesielle plystrespråket på La Gomera som et eget språk og ikke bare som en form for kommunikasjon.

4: Nesten halvparten av øyenes areal er fredet

Kanariøyene har 146 naturreservater som dekker 40 % av øyenes areal. Men landskapet er ikke det eneste som er fredet. Himmelen er også beskyttet av en lovgivning som garanterer en astronomisk kvalitet i observatoriene. Kanariøyene er kjent for å ha den reneste og klareste himmelen i Europa og nettopp derfor ligger noen av de viktigste observatoriene på Kanariøyene.
Observatoriet Gregor teleskop of Tenerife, det største i Europa, og Roque de los Muchachos Observatory på La Palma, er åpent for publikum og organiserer turer.

5: Drikkevann fra skyene

Du kan drikke vann som er laget av skyer! Alisios, ”agua de niebla” er drikkevann som er hentet fra skyene. Vannet er nemlig samlet inn av tåkesamlere på 1600 meters høyde.

6: Flest solskinnstimer i Europa

Kanariøyene er det stedet i Europa med flest solskinnstimer hele året! Øyene nyter godt av stabile og forutsigbare temperaturer året rundt, uten store temperatursvingninger. Vannet holder en jevn temperatur på om lag 20 grader til enhver tid og takket være det klare vannet er det mulig med sikt på opp til 30 meter. Du kan oppleve alt fra havskilpadder til spennende fisker. Under vannoverflaten skjuler også Kanariøyene vulkanske bergarter, og på den måten kan du oppleve undersjøisk lava med et variert landskap med klipper og grotter.

7: Populært sted for filmproduksjon

Filmindustrien har funnet en stor, naturlig filmscene på Kanariøyene. Et eksempel på filminnspilling er Los abrazos rotos av Pedro Almodóvar, samt internasjonale produksjoner som Fast and Furious, Wrath of the Titanes, In the Heart of the Sea og Wild West Exodus.

Tipsene i denne reportasjen er samlet av LYNX på vegne av Promotur Turismo de Canarias som er organisasjonen som er ansvarlig for markedsføringen av destinasjonen Kanariøyene.