Slik kan du spare tusenlapper på neste ferie i Norge

Din neste Norgesferie kan bli langt billigere enn du tror. 

oslo-thetravelinspector

(Odd Roar Lange): 1) Bestill turen gjennom et utenlandsk selskap hvis du skal på skiferie i Norge. Norske kunder er enkeltkunder og betaler dermed dyrere enn du vil få turen hvis du bestiller den gjennom reiseselskap som er storkunder. Selv om du kaster danskebåtbilletten kan selve oppholdet bli billigere dersom du kjøper skiferien gjennom et dansk reisebyrå. Også Hurtigrutereiser har vist seg å være billigere fra utlandet. Så dette bør du sjekke før du bestiller. 

2) Ikke sats på siste-liten-priser. De billigste billettene selges som regel først. Følg med på kampanjer hos utleiefirmaene, flyselskapet, NSB, osv. Meld deg på nyhetsbrev.
Slik velger hotellet hvem som skal få det beste rommet.

3) Ikke kast bort penger på kjøp av flaskevann. Norge har verdens beste vann. Be om tappekranevann når du er på restaurant og kafe. På flyplassen fyller du den tomme flaske du ahr tatt med,

Velkommen til Bakklandet i Trondheim                                  Foto: Odd Roar Lange

4) Ikke kjøp mat på flyplassen. Ta med egen matpakke, men vær omtenksom når det gjelder pålegg. Ikke ta med mat som lukter mye.
7 ting du ikke bør kjøpe på flyplassen.

5)  Ikke leie de dyreste hyttene. Dersom du går for de dyre hyttelandsbyene blir prisen deretter. Visste du at kan leie hytter for noen hundrelapper per døgn. Via denne nettsiden kan du rett og slett gjøre et hyttekupp.

6. Ikke bestill hotellrom gjennom bokking.com eller hotels.com. I alle fall ikke uten at du har sjekket prisen hos hotellet eller deres hjemmeside først. De fleste hotell skaffer deg de aller laveste prisene direkte, og du får både bedre hotellrom dersom hotellet seg får hele summen du betaler.
Slik får du det billigste hotellrommet. 

7. Billig parkering. Skal du feriere i en by og trenger parkering for bilen så kan parkeringsutgiftene dra avgårde. Her er en nettside du kan bruke for å finne rimelig - eller kanskje gratis - parkering.