Slik bør du dusje på charterferien

7 tips for den moderne feriegjesten som vil være litt smartere enn de andre

Handler du fornuftig når du i er på ferie?                           Foto: Odd Roar Lange

Sydenreiser og en charterselskap trenger ikke være sløsing med ressursene. Slik gjør du det beste ut av reisen og opplevelsene.

Bærekraft 

(Odd Roar Lange): - Dette er noe folk er opptatt av i hverdagen, men som de færreste vet mye om når det gjelder ferie. Det er ikke alltid så mye som skal til for at ferien blir litt mer bærekraftig, små valg kan gjøre en stor forskjell. Vær en litt grønnere gjest slik at også dine barn kan oppleve ferier slik du gjør i dag, mener Nora Aspengren som er kommunikasjonsanvarlig i TUI Norge til Thetravelinspector.
Og deler disse tipsene: 

Fly direkte hvis du kan

Det er transportdelen av din reise som utgjør den største forskjellen. Jo færre mellomlandinger du har, jo bedre er det for miljøet.  Selve flyruten er da også mer effektiv, og du får mer tid på reisemålet. Vinn vinn!

Ikke forbruk mer enn du må

Vi har alle sett skiltene på badet der det står at du skal legge håndklærne på gulvet hvis de skal vaskes. Mange gjør det helt automatisk, men vær litt bevisst, du trenger sannsynligvis ikke nye håndklær hver dag. Du kan spare mye på å bruke de en dag eller to ekstra.

Handle lokalt

Velg gjerne en liten lokal kiosk eller butikk når du handler. Ikke bare er det hyggeligere, det gagner også lokalmiljøet. Særlig hvis produktene du kjøper er lokalt produsert. Det er også ofte forskjell på hvor suvenirene vi kjøper blir laget, noe er masseprodusert og noe lages av lokale håndverkere, at vi velger den lokalproduserte keramikkskålen utgjør en verden av forskjell for den som har laget den.  

Ta en rask dusj

Vann er luksus! Flere steder opplever at turismen krever mye av naturressursene og man har derfor iverksatt tiltak for å stramme inn på unødvendig vannforbruk. Vi sparer mye på å kutte ned tiden i dusjen med noen minutter.

Rydd opp etter deg

Ikke la flasker og annet søppel bli liggende igjen på stranden. Avfallssortering og resirkulering er fremmedord de aller fleste steder, og den flasken du legger igjen kan gjøre stor skade. Så pass på å rydde opp etter deg når du forlater stranden. Bor du på et grønt hotell så kan de hende de har et sorteringssystem du kan bruke.

Velg et miljøsertifisert hotell

Noen hoteller er bedre på bærekraftighet enn andre, se etter grønn merking når du velger drømmehotellet for sommeren. Hoteller med Travelife-sertifisering legger også vekt på sosiale forhold og utdanning av ansatte. Våre grønneste hoteller er også de som scorer høyest på kundetilfredshet.