SAS går til kamp mot håndbagasjen

Nå kan du bli stoppet av kontrollører ved flyplassen

Nei, du kan ikke ta med deg flyttelasset ditt som håndbagasje.   Foto: Odd Roar Lange

Nei, du kan ikke ta med deg flyttelasset ditt som håndbagasje.   Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Du har helt sikkert sett dem: Flypassasjerene som har med seg et helt lite flyttelass inn på flyet. Nå tar SAS opp kampen mot dem som fyller hyllene i flyet med for mye og for tung bagasje.

I følge danske Insideflyer startet SAS med stikkprøvekontroller av passasjerenes håndbagasje.

Kontrollørene kommer

Fra og med 21. november vil SAS utføre stikkprøvekontroller av håndbagasje på Kastrup, København. Hensikten er å øke komforten om bord og minimere risikoen for forsinkelser. Kontrollene vil bli utført ved avgangsgaten. Ved kontroll vil den håndbagasjen som overskrider tillatt maks vekt og/eller størrelse bli sendt som innsjekket bagasje. Bagasjen kan da hentes i ankomsthallen på sluttdestinasjonen, skriver SAS på sine hjemmesider.

Årsaken til innstrammingen er at når passasjerer har med for mye og tung håndbagasje forsinker dette boardingen på flyet. Og for å gjøre denne lettere og smidigere begrenses adgangen til å ta med håndbagasje.

Hva skjer med bagasjen?

Håndbagasje som er for stor eller for tung vil bli tatt som innsjekket bagasje. Her kan du lese alt du trenger å vite om håndbagasjereglene hos SAS.
For deg som reiser med SAS Go og ikke har betalt for en ekstra innsjekket bagasje vil du måtte betale ekstra dersom håndbagasjen må sendes som innsjekket bagasje.