Trodde de skulle få sju nye følgere på facebook. Men så gikk alt til himmels

Slik redder hotellet seg etter at konkurransen kom ut av kontroll. Gjestene jubler.

(Odd Roar Lange): Det hele startet med en telefon innad i markedsteamet på Rondane Høyfjellshotell, med et ønske om å få de siste syv likerklikkene de trengte for å nå 4.000. Plutselig var det 26.000 som likte siden deres, skriver nettsiden E24.

Kostbar konkurranse

"Vi gir bort overnatt i tre døgn for to personer, inkludert frokost når vi når 4000 følgere. Det samme gjør vi for 50 nye likere vi får, helt frem til neste søndag den 11. desember.
Utregninger E24 har gjort, viser at det betyr premier på en verdi av over 1,5 millioner kroner.Kostnaden for hotellet blir selvsagt en del lavere, opplyser Hoelseth uten å avfeie regnestykket.

Slik skal de løse saken

Nå skriver hotellet følgende på sin Facebookside:

Kjære konkurransedeltagere!
Som dere sikkert har sett, har konkurransen vår fått enorm popularitet - spesielt etter mye hyggelig omtale i diverse medier.
Dette blir betydelig mer kostbart for oss enn vi forventet. Men vi har besluttet å holde ord uansett, forutsatt at vi faktisk har kapasitet på hotellet!
Vi har fått et eksternt firma til å hjelpe oss med å hente ut vinnerne fra Facebook.

Navnet på vinnerne vil vi etter planen annonsere på våre hjemmesider (www.rondane.no) førstkommende mandag kveld, altså 12. desember.
For at vi skal klare å oppfylle våre forpliktelser på en smidig måte, ser vi oss nødt til å innføre noen kjøreregler:

- Vinnerne kan booke sitt opphold etter førstemann til mølla-prinsippet. Man kan kun booke gevinsten pr. epost: booking@rondane.no.

Vi ber om at du skriver ned «Facebook-vinner» i tittelfeltet, samt angir minst tre alternative datoer du ønsker å reise.

Vi kan ikke love at vi har ledige rom på noen av de datoene som oppgis, men vi vil forsøke så langt som praktisk mulig å etterkomme ønsker.
Et viktig tips: Helgene mot slutten av vinteren kommer til å bli mest populære og vil fylles opp først. Alle kan ikke få plass da.

Sjansen for å få opphold når du ønsker det, vil derfor øke hvis du bestiller i midtuke, samt tidlig på året eller i mai. Januar på høyfjellshotell er undervurdert!
- Du kan bestille helt frem til 1. mars, men jo tidligere du bestiller, jo større er selvsagt sannsynligheten for at du får tildelt tidspunkt du ønsker
- Vi kommer til å få veldig mange henvendelser på kort tid. Det vil derfor kunne ta litt tid før du får svar. Men ikke bli utålmodig - alle vil få svar etter hvert.

De første får først

- Vi vil prioritere å svare først til alle som vil besøke oss i januar
- Husk at vinter- og påskeferie er unntatt fra konkurransen, men at vi har gode priser også da.
- Vinner du ikke, så husk vårt spesialtilbud:
Overnatting pr. person alle hverdager: Kr. 295,-
Overnatting pr. person alle helger: kr. 395,-
Overnatting pr. person alle skoleferier: Kr. 495,-
Inkluderer frokost.

Barn opp til seks år gratis. Barn og ungdom opp til 15 år: 100 kr avslag på nevnte priser.
- Hvis du vil ha med flere familiemedlemmer eller venner på turen, kan du booke dem samtidig. Vårt spesialtilbud gjelder da.
Vi håper alle vinnerne oppfatter de reglene vi har satt opp som rettferdige, og ber igjen om forståelse for våre kapasitetsutfordringer.
Dersom du har kommentarer til reglene som er satt opp over, så vennligst ta kontakt med oleth@rondane.no '

Nå har også flere andre hotell kastet seg på bølgen - men riktignok en litt mer kontrollerbar konkurranse. Skifer Hotell på Oppdal er blant dem som har åpnet denne konkurransen på sin Facebookside.