Et sofaliv for deg som elsker å reise

Australia er muligens det landet i verden med mest backpackere. Det kan i alle fall se slik ut.

Bondi Beach, kanskje den mest kjente stranden i Australia. Du finner den i Sydney.   

Bondi Beach, kanskje den mest kjente stranden i Australia. Du finner den i Sydney.  

Reiser du til østkysten kryr det av europeere, amerikanere, asiatere - alle folkeslag med flipflops og sekker. Australia er kanskje det mest sterotypiske landet jeg har vært i, men det betyr ikke at det ikke er verdt å sjekke ut. Australia er er et gigantisk land som kan gi deg alt fra utrolige naturopplevelser til en artig natt på byen. Det er et forholdsvis dyrt land å ferdes i, men med litt planlegging og utforsking på hva og hvordan ting kan gjøres sparer man lett noen tusenlapper.

Tre jenter på tur

Her var vi også tre jenter som reiste sammen. Vi reiste til storbyene, vi reiste inn i landet og vi reiste langs kysten. Vi sov under stjernehimmelen og såg soloppgangen over Uluru. Vi dro på marked og spiste på mange kule cafeer i Melbourne. Vi kjørte rundt i en truck og sov i telt på Fraser Island (verdens største sandøy). Vi hoppet fallskjerm på julaften i Byron bay og vi feiret nyttårsaften i Sydney. Det var litt av ett eventyr, og nye kapittel i minneboka: "Verdt å få med seg".

Man kan ikke reise til Sydney å ikke se opreahuset, eller hva?   

Man kan ikke reise til Sydney å ikke se opreahuset, eller hva?  

image.jpg
image.jpg
På eventyr på Fraser Island, verdens største sandøy.   

På eventyr på Fraser Island, verdens største sandøy.  

image.jpg
image.jpg
image.jpg

 

3 TIPS OG 3 ANBEFALINGER  

Det var svært mye jeg ikke fikk gjort i Australia, for her er det utrolig mye å velge mellom. Du kan reise helt nord å oppleve fantastiske korallrev, du kan dra inn i landet å oppleve småsteder med bare åpent lansdskappå mange mils omkrets eller du kan reise til en av de mange feriepatadisene ved kysten. Jeg kan gi dere noen tips ut i fra de erfaringene jeg gjorde meg!

 

1. Gjør turisttingene

Jeg har skrevet tidligere at jeg syns det er viktig å gå litt utenfor de satte rammene i et land, men akkurat i Australia tror jeg man tjener mye på å gjøre det som er anbefalt. Alt fra Uluru til Fraser Island. Det er en grunn til at disse stedene er så populære, og jeg lover deg at det er verdt å dra dit.

2. Couchsurfing

Noen av dere har kanskje hørt om couchsurfing tidligere. Det er et enormt "samfunn" hvor en kan spørre folk over hele verden om gratis overnatting. Det er en helt fantastisk måte å bli kjent både med lokalbefolkningen og stedet man er på. Vi couchsurfet flere ganger, og har gjennom det fått venner for livet. Etter mine positive erfaringer tørr jeg påstå at Australia er ett bra land å gjøre dette i.

3. Planlegg litt på forhånd

Australia er et gigantisk land og det er langt fra sted til sted. Spesielt hvis du har lite tid, vil jeg anbefale deg å lage en reiseplan før du drar. Australia har så mye å by på at her vil du spare både tid og penger med god planlegging. 

MINE TOPP 3 STEDER

1. Uluru

Jeg har i mange år drømt om å reise til Uluru, selv om det bare er en stor rød sten. Denne røde stenen er en hellig sten for aborginerne, Australias urbefolkning. Det tok oss tre dager å komme dit, men for en opplevelse! Vi dro på en 3 dagers tur med et selskap kalt "Rock tour", og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Du sover under stjernene og lager mat på bål. Du går rundt blant enorme røde stener og får lære om Aborginerenes historie og kultur. Det mest spesielle var kanskje å stå opp kl 05 om morgenen for å se solen stå opp over Uluru og se hvordan denne store stenen forandret seg. Ubeskrivelig er alt jeg kan si.

image.jpg

2. Melbourne

En av de kuleste byene jeg har vært i noen gang. Dette er en svært kulturell og hipster-aktig by hvor man finner mange kule cafer, butikker, barer og markeder. Vi fikk en uforglemmelig uke i denne storbyen. Vi spiste mye god mat, koste oss på byen, vandret rundt i sentrum og slappet av i en av de mange parkene. Det er mye å gjøre i Melbourne og mange områder å besøke. 

image.jpg

3. Byron bay

Et lite backpacker-paradis av de sjeldne på østkysten av Australia. Vi tilbrakte julen der, og selv om snø ble byttet ut med sand og ribbe med pizza, var det et fantastisk opphold. Dette er et sted man slapper av på stranda, spiser god mat, shopper litt og drar ut på byen. Det er et lite ferieparadis. Det er mange aktiviteter å gjøre i området, den mest populære å hoppe fallskjerm. Noe vi gjorde. Det er noe av de sprøeste og beste jeg har gjort i hele mitt liv. Å sveve flere tusen meter over Austalia ga meg en følelse det ikke går ann å sette ord på.

image.jpg

Som dere kanskje forstår er Australia et land som har mye å tilby. Du kan gjøre alt fra å slappe av på ei strand, til å snorkle i Great Berrier reef til å leve storbylivet i Sydney. Landet har noe for enhver smak. Landet "down under" skuffer ikke. 

   Kata Tjuta, i nærheten av Uluru.    

  Kata Tjuta, i nærheten av Uluru.  

image.jpg
image.jpg
Melbourne er kjent for å ha mye gatekunst!   

Melbourne er kjent for å ha mye gatekunst!  

image.jpg
Beste julegaven noensinne..   

Beste julegaven noensinne..  

image.jpg
image.jpg

Få med deg disse også: