Nå kan du oppleve verdens rareste hovedstad

For de fleste nordmenn er Kasakhstan et ukjent reisemål. Det kan du gjøre noe med i sommer.

Astana er designet fra bunnen av - bokstavelig talt.        Foto Visit Kasakhstan

KLM lansererer nå åtte nye destinasjoner i sitt sommerprogram. Salt Lake City, Genoa (Genova), Ibiza, Dresden, Southampton, Inverness and Valencia kommer inn på sommerprogrammet. Det gjør også Astana i Kasakhstan som kommer inn på reiseruta fra Amsterdam fire ganger i uka. Den første turen går allerede 3. mai.

Astana blir av CNN Reise omtalt som verdens rareste hovedstad. Byen er designet og bygget opp fra bunnen av slik byplanleggerne mente den skulle være. Nå er den landets tredje største by.

Ny hovedstad

Astana ble hovedstad i Kasakhstan 1997 da byen overtok rollen fra nettopp Almaty (som er et annet reisemål for KLM i Kasakhstan ). Byen har 835 000 innbyggere og her er både parlamentet og presidentpalasset.

Bli med på besøk til Kasakhstan til sommeren.            Foto: Visit Kasakhstan

For shoppingsugne er Khan Shatyr shoppingsenter et alternativ. Mens mange kanskje også vil besøke Bayterek Tower. Astana er for øvrig vertskap for Expo 2017. 

KLM er klar med nye reisemål i sommer.                                  Foto: KLM

- Vi er veldig glade for å kunne annonsere reiser til Astana i kombinasjon med Almaty i vårt nye program, sier Pieter Elbers, direktør i KLM.

Her kan du lese mer om det nye sommerprogrammet og om flytidene til Kazakstan.

Her finner du flere reisetips fra Astana.

Jeg tror du også vil ha glede av disse:

KLM og Thetravelinspector er samarbeidspartnere. Her kan du lese hva samarbeidet går ut på.