7 ting å gjøre på 7 timer i København

Svært mange tar Danskebåten til København. De har sju timer til rådighet før returen. Hva skal de gjøre? Her er tipsene.

Tiden flyr i København. I alle fall dersom du gjør som så mange andre, drar på dagstur til Kongens by. Om du ikke har så mye tid til rådighet, men ønsker en fin reiseopplevelse til Skandinavias fineste storby, da er det en god ide å mønstre på DFDS Seaways for noen timer.

Man kan selvsagt ta fly til København, men for mange er det å reise mye mer enn å komme frem – og da er selve turen en opplevelse i seg selv.
Og vil du ha med egen sykkel så er båt det billigste alternativet. Ombord er det butikker, tax free, casino, mange spisesteder med både buffet og a la carte, og eget program for barn.

Nordmenn kaller det Danskebåten, mens danskene kaller det Oslobåten. Det er de samme to strekningene vi snakker om. De som seiler mellom hovedstedene Oslo og København – utrettelig frem og tilbake hele året. Når du kommer til København tar du bussen, taxi eller el-sykkel inn til sentrum. Og her er det mye å velge mellom. Bruk tiden før reisen godt. Lag en liten plan. Men ikke glem å nyte livet.

Her er sju av mine tips til ting å gjør dersom du reiser til København.

(Klikk på lenkene for mer informasjon om de ulike stedene)

1) Strøget er Københavns hovedgate. Her finner du alt fra dyre merkevarebutikker til de store kjedebutikkene til souvernirbutikker og andre småbutikker. Dette er hovedgaten, og dermed også den dyreste. dersom du går inn i sidegatene vil du finne billigere spisesteder og butikker. Ikke la deg lure av «tryllekunstere» som vil lure fra deg penger på gata. Pass på mobiltelefon og lommebøker. Strøget er lommetyvenes favoritt.

2) Vil du ha mer shopping så tar du metroen fra Kongens Nytorv til stoppestedet Ørestad. Her finner du kjøpesenteret Fields, som er Skandinavias største.

3) Øl er kultur i København. Dra på besøk til et av Mikkelers mange steder i København. Flere av stedene har 20 ulike egne ølsorter.

4) Du kan også besøke Carlsberg Glypotek, som ikke handler om øl, men og kunst. Her er  fransk og dansk samtidskunst i tillegg til den største samlingen av antikk kunst i Nord-Europa. Ligger like ved Tivoli.

Selve Tivoli ville jeg spart til en annen anledning når du har bedre tid. Det samme gjelder byens Zoo, som er kjempebra, men krever noen timer.

5) Hvis du vil ha en god, rimelig og litt annerledes matopplevelse så dra til Pate Pate. Bak den blå døra finner du et spisested som kan anbefales.

6) Nå har Segway også blitt tillatt i Norge. I København har man kunne være med på guidet segwaytur lenge. Det kan anbefales og bringer deg rundt i byen, raskt og effektivt.

7)

Vi du se København fra sjøsiden? Bli med på båttur, eller padletur. Kajak-Ole tar deg med på 1,5 eller 2-timers tur. Jeg har prøvd, med barn på 13 år. Det fungerer supert.

PS: Husk å rekke bussen tilbake til båtavgang. Skipet venter ikke på akterutseilte nordmenn :-)

Vil du lese mer om Danmark, besøk gjerne visitdenmark.no – og følg gjerne med på bloggen Thetravelinspector.

 

Fikk du med deg denne?