Attenborough sender nordmenn til Australia

Hvis tv skaper reisedrømmer så kan NRK friste deg med dette. 

Nesten seksti år etter at den legendariske programlederen tok sitt første dykk ved The Great Barrier Reef har Attenborough laget en egen serie om det verdensberømte revet. Første gjensyn med Attenborough og The Reef  kommer på NRK 8. mai.

The Reef, som australierne selv kaller revet, er attraksjon nummer en i landet down under. Nesten alle førstegangsreisende tilbringer noen dager ved kysten av Queensland for å oppleve det verdensberømte revet, skriver Australiareiser i en pressemelding.

Blir du fristet av dette?                                                             Foto: Australiareiser

På ønskelisten

Australiareiser, Norge og Nordens største spesialist til Australia,  er ikke i tvil om at den nye serien til Attenborough vil føre til at enda flere nordmenn vil ønske å legge ferien hit.
– Australia med Great Barrier Reef kommer til å stå på enda fleres ønske-lister etter at den nye serie har rullet over norske tv-skjermer, sier Rolf-Eirik Kjeseth, administrerende direktør i Australiareiser.
Han mener at en serie av denne typen er fantastisk markedsføring for Australia, og var selv tilstede da serien hadde premiere i London.
- Serien er, som alt Attenborough gjør, fantastisk bra, og jeg gleder meg til å se den igjen i mai på NRK.

Havets regnskog

Det er lov å la seg friste av dette...                                              Foto: Australiareiser


Den fantastiske serien har også vært vist på BBC. Korallrev kalles ofte verdenshavenes regnskog, og Kjeseth tror også serien vil bidra til at alle som ferdes under eller i vannskorpen ved korallrev blir mer ansvarlige turister.

The Great Barrier Reef er 2300 kilometer langt, og er verdens største rev. Det er så stort at det kan ses fra månen. Attenborough tilbrakte tre uker ved revet, og det ble blant annet satt dykkerekord med dykk helt ned til 304,8 meter.

Fikk du med deg disse?