- Hallå, hallå, er det är Sverige som svarar

Dette er årets kuleste turistsatsing - på telefon med en svenske.

Hele Sverige har fått et felles telefonnummer. Dersom du er gammel nok så husker du kanskje den gamle sjekkeplassen "kontakttelefonen", der man ringte et telefonnummer - og snakket med den som tilfeldigvis var i andre enden. dette var i fasttelefonens tidsalder på 80-tallet.

Velkommen til Sverige. Nå kan du snakke med en tilfeldig svenske - hvis du vil. Her fra Kosterøyene.                                                                                              Foto: Odd Roar Lange

Nå har Sverige fått sitt eget telefonnummer, der du ringer +46 771 793 336, og en tilfeldig svenske svarer i andre enden. Telefonnummer er imidlertid ikke tilfeldig: +46 771 sweden

En ny venn?

Den som svarer vet ikke hvem du er eller hvor du ringer fra. Nå kan du kanskje få en ny venn?
Det er Den Svenske Turistforeningen som har etablert dette prosjektet, der det er er meningen at svenskene skal kunne hjelpe folk med sine reisetips, fortelle om livet i Sverige - eller kunne snakke om hva som helst.
Å ringe til nummeret fra utlandet koster vanlig internasjonal tele-takst.

Å bli en som svarer fungerer slik:     
Man laster ned The Swedish Number-appen på telefon, og legger inn noen personlige data. Deretter er man i stand til å kunne svare på telefoner fra hele verden - anonymt, om man vil. Alle samtaler blir tatt opp på en harddisk og lagret. Slik at den som eventuelt har ubehagelige opplevelser kan få hjelp til å spore opp dette i ettertid.
I følge turistforeningen er dette første gangen et land har fått et slikt nummer. Jeg synes det er et morsomt stunt og en veldig god idé. Og en utmerket måte å skaffe mange ambassadører for sitt egen land. Og Sverige får markert at det er 250 år siden åpnet for trykkefrihet og avskaffet sensuren.

Prosjektet skaffer masse medieomtale, og her kan du lese om det i The Telegraph og i Dagbladet.

Jeg tror du vil like disse også: