Så lett redder du mobilladeren din med en penn

Dette berger deg på reisen. Så enkelt at det nesten ikke er til å tro.

Slik starter du - ta ut fjæra som er "innmat" i kulepennen.                           Foto: Odd Roar Lange

Du ser det nå, ikke sant?         Foto: OR Lange

Mobiltelefonen varer i flere år, det samme gjør selve laderen til mobilen. Men laderledningene ryker med jevne mellomrom. Litt for jevne mellomrom, spør du meg. Jeg har mange ganger irritert meg over at disse ledningene, som koster 179 kroner i originalpakning (finnes billigere hvis du kjøper kopier). Hvor ofte de "brekker" i enden av ledningen og dermed virker ladingen den ikke slik den skal, og ødelagte ledninger kan også være brannfarlige.

Nå skal jeg vise deg hvordan du fikser det.

Ta en enkel kulepenn av den typen som har en spiralfjær inne i plastikken. Ta ut spiralfjæra og tvinn spiralfjæren rundt ledningen.  Sørg for at den ene enden av fjæren er inne på den tykkeste delen av ladeledningen (se bildet). Nå vil ikke ledningen brekke, slik den har en egen evne til på alle reiser. Vips, så er problemet løst.

Så enkelt, og dermed knekker ikke ledningen i det svake punktet.              Foto: Odd Roar Lange

Et bonustips for deg som bor på hotell. I stedet for å ta med hele laderen kan du ta med bare ledningen. USB-enden av ledningen stikker du inn i USB-porten på smart-tv-en på rommet, og dermed har du en fullverdig lader.

Få med deg disse også:

Få med deg alle smarte triks - og del dem gjerne med andre: