Fortsatt plass til deg på hyttene i påskefjellet

Fortsatt plass til deg på hyttene i påskefjellet

Forholdene i fjellet er fantastiske i palmehelga.

Forholdene i fjellet er fantastiske nå! Bestyrere på DNT-hytter melder om perfekt skiføre, rykende ferske kanelboller, klassisk påskestemning og sengeplass til mange flere. Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT

 (ODD ROAR LANGE): Har du ikke lagt påskeplanene ennå? Da får du et tips i siste liten. Den Norske Turistforening (DNT) sitt aller beste tips til dem som ennå ikke har avgjort årets påskeplaner: Ta turen til fjells! 

Hyttetur i fjellet

 – Veldig mange forbinder påskeferie med hyttetur på fjellet, og det gjør vi i Turistforeningen også. DNT har 550 betjente, selvbetjente og ubetjente hytter over hele landet. Hyttene har god plass, er åpne for alle og står der som garantister for at du kan ferdes og bo godt til fjells uten egen hytte, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT i en pressemelding. 
For barnefamilier kan Gjevilvasshytta i Trollheimen eller Liomseter turisthytte i Langsua være et flott alternativ nå i påsken. Terrenget er barnevennlig, hyttevertene ved Liomseter melder at snøen er meterdyp og værmeldingen lover fint påskevær. I Jotunheimen melder Gjendesheim om snørike vidder og ledig sengeplass. Hytta er også et godt utgangspunkt for dem som vil gå fra hytte til hytte i påsken.  

 Fellestur for ferskinger 

Den Norske Turistforening (DNT) merker at folk vil ha en aktiv påskeferie med flotte naturopplevelser.  
– Vi tilbyr turer og kurs i ferien. Hvis man ikke er fjellvant eller mangler turfølge kan man bli med på en fellestur. Det er trygt og du blir kjent med påkledning og pakking til vinterturen. Andre vil gjerne gå toppturer eller lære mer om skred og sikkerhet, sier Øveraas. 

 Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT

– Hva skal til for å få en bra tur? 

– God planlegging og forberedelse gir bedre og sikrere turer – og mer turglede. Husk også å velge tur etter form, ferdigheter, turfølge og vær- og føreforhold, tipser DNTs generalsekretær.  På vinteren blir de mest brukte vinterrutene i fjellet i Sør-Norge merket med kvist. Rutene er lagt av erfarne fjellfolk som vet hvor det er trygt og best å gå. Kvistekartet viser oversikt over hvilke ruter som er merket i påsken. 

 Info direkte fra fjellet  

DNT er til stede med fjellinformasjon gjennom hele påsken for å rapportere om føret, overnattingstall og ikke minst gi turtips og gode råd til dem som skal ferdes i fjellet. Første del av påsken holder kommunikasjonsavdelingen til på DNT-hytta Kalhovd på Hardangervidda.  For turtips, informasjon om hvilke betjente hytter som er åpne og annen påskeinformasjon, se denne nettsiden.

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no

Derfor skal dere dra på jentetur til vakre Vietnam

Derfor skal dere dra på jentetur til vakre Vietnam

Så lett redder du mobilladeren din med en penn

Så lett redder du mobilladeren din med en penn