Aldri vært i Sverige? Da har du flaks.

Svenskene har startet jakten på den tapte nordmannen.

Deilige, bilfrie Kosterøyene på Vestkysten. Ta gjerne turen dit i sommer. Foto: Odd Roar Lange

Vardetangen i Austrheim kommune i Hordaland er Norges vestligste fastlandspunkt. Fra Vardetangen til svenskegrensen er det 420 km i luftlinje. Mens det er hele 640 km hvis du skal ta turen med bil.

Dersom du vokster opp i nærheten av Vardetangen skjønner jeg at en tur til Sverige ikke akkurat er dagligdags. Bor du i Halden skal det godt gjøres i ikke ha vært i Sverige - med mindre du er helt nyfødt.

Nå har Visit Sweden gjennomført en undersøkelse for å se hvor mange nordmenn som faktisk ikke har vært i Sverige.  I følge Visit Sweden er det 68 000 nordmenn som ikke har vært der. Dette tilsvarer folketallet i Drammen og Vadsø til sammen.

Det deilige sommerlivet i Sverige.   Er du klar?                               Foto: Odd Roar Lange

Vil du til Sverige?

Nå har svenskene startet jakten den siste nordmannen som ikke har besøkt dem ennå.

- Vi leter derfor etter nordmenn som ikke har vært i Sverige, men som kan tenke seg en tur, for å vise at landet har veldig mye å by på! Om vi ikke klarer å vise alle alt, vil vi i det minste sørge for å gjøre ekstra stas på én representant – en slags Sverige-pionér, sier  sjef for Visit Sweden i Norge, Thomas Johansson.

Én person vil bli invitert med på en stor, spektakulær Sverigereise – tettpakket med uforglemmelige opplevelser!

Så enkelt er det vel egentlig. Foto: OR Lange

– Vi ønsker at alle som har lyst skal få besøke landet vårt. Vi synes det er spektakulært at det finnes 2 prosent som ikke har vært i Sverige, og det krever spektakulære tiltak. Derfor slår vi på stortromma og reserverer blant annet hele Liseberg for denne personen og inviterer til å bli det svenske landslagets hedersgjest før de reiser til EM, sier Thomas Johansson.

Sverigeturen kommer på TV

Drømmeturen vil bli dokumentert av et profesjonelt film- og fototeam, og den utvalgte som reiser må være forberedt på å stille opp i pressen for å fortelle om opplevelsene, blant annet på Sveriges nasjonaldag den 6. juni i år.

PS. Sverige-reisens varighet er på ca 1 uke, og finner sted i slutten av mai.

Søknadsfristen er  1. mai.

Her finner du søknadsskjemaet til konkurransen.
 

Mitt Sverige

Jeg har heldigvis vært i Sverige - og er dermed sjanseløs i denne konkurransen.

Mitt favorittsted i Sverige er Kosterøyene på Vestkysten. Min største Sverigedrøm er besøke Gotland og Öland.

Få med deg disse også: 

Odd Roar LangeComment