Flau nordmann sendes til Sverige

Hun har aldri vært i Sverige – nå blir hun æresgjest.

                                                       Foto:Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

May-Britt Jenssveen fra Lillesand har vært verden rundt, men aldri i Sverige. Nå skal hun få oppleve det beste nabolandet vårt har å by på, gjennom en spektakulær Sverigereise. Det blir rød løper, svenske luksusbiler og celebriteter, skriver Visit Sweden i en pressemelding.

Den ukjente nordmann

I forbindelse med en reiselivsundersøkelse fant Visit Sweden ut at det fremdeles finnes nordmenn som aldri har vært i Sverige. Noen fordi de ikke vil, andre fordi… ja, fordi det bare ikke har blitt slik. I april bestemte derfor Visit Sweden seg for å etterlyse de to prosentene av nordmenn som ønsket å  oppleve Sverige for første gang.

Og i den forbindelse startet Visit Sweden i større kampanje for å få enda flere nordmenn til Sverige i sommer. Følg med. Det kommer flere stunt og inspirerende utspill.

Eventyrlig reise

  May-Britt Jenssveen fra Lillesand                                      Foto: Visit Sweden

Etterlysningen er nå gjennomført, og 48 år gamle May-Britt Jenssveen fra Lillesand skal snart legge ut på en eventyrlig reise i Sverige. Av de mange som søkte er det hun som skal ta igjen det tapte, på vegne av seg selv og alle de andre, skriver turistkontoret i sin pressemelding.

Flaut og pinlig

– Jeg gleder meg veldig, og ser spesielt frem til å besøke Stockholm. Det er litt flaut og pinlig å aldri har vært i Sverige. Jeg har bodd i både USA og Sveits, vært i Japan, Sør-Korea, Karibia og de fleste land i Europa, men aldri krysset svenskegrensa. Endelig skal jeg kunne nikke gjenkjennende når venner og kolleger snakker om den svenske skjærgården, sier May-Britt.

Er du klar for de gode opplevelsene på din Sverigereise?     Foto: Odd Roar Lange


For å virkelig gjøre stas på Sverigepioneren May-Britt, slår Sverige på stortromma. Den 25. mai begynner eventyret, og det blir rød løper på hotellgalla, middager på de flotteste restauranter og møte med det svenske fotballandslaget. Fornøyelsesparken Liseberg reserveres kun til May-Britt, og hun skal selvfølgelig få kjøre de flotteste svenske bilene på reisen. Til og med den svenske kongefamilien er involvert. Sverigereisen vil utvilsomt bli både spektakulær og uforglemmelig, med VIP-behandling fra start til slutt.

Velkommen til Sverige

For ytterligere å vise at Sverige ikke vil godta at tusenvis av nordmenn ikke har fått oppleve landet, har det blitt utformet en nullvisjon. Denne er underskrevet av Sveriges ambassadør til Norge, Axel Wernhoff, og den svenske turistsjefen i Norge, Thomas Johansson. I nullvisjonen forplikter de seg til å jobbe for at alle nordmenn som ønsker å besøke Sverige skal få mulighet til det. VIP-turen May-Britt Jenssveen nå skal legge ut på, markerer startskuddet for dette arbeidet.

– Ingen skal være uten et Sverigebesøk. Ved å la May-Britt representere alle dem som gjerne vil, men aldri har kommet seg til Sverige, vil vi formidle at Sverige ønsker alle nordmenn velkommen. Alle er invitert, sier Axel Wernhoff.

Fikk du med deg disse?