Det kan bli ny hotellstreik i sommer

Misnøye blant servitørene kan føre til ny hotellstreik i ferien din.

Restaurant-servitørene vil ikke godta den nye lønnsavtalen.  Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange

Den 8. juni går hotell- og restaurantmedlemmene i Fellesforbundet til uravstemning over lønnasvtalen som ble inngått lørdag 21. mai.

Dagen etter, torsdag 9. juni klokka 12.00, blir resultatet etter uravstemningen offentliggjort, forteller pressekontakt Vidar H. Grønli i Fellesforbundet overfor thetravelinspector.no.

Jubelen som stilnet

Etter at den fire uker lange streiken ble avblåst jublet mange i Fellesforbundet fordi de mente de hadde fått en veldig god avtale. 
I ettertid viser det seg at ikke alle er like godt fornøyd med forhandlingsresultatet.

Særlig skal misnøyen være stor blant servitørene som mister retten til prosentlønn i bytte mot at fagforeningen fikk gjennomslag for lokal forhandlingsrett. Det mobiliseres nå blant servitører for å stemme nei til avtalen. I så fall går det til ny streik, dersom ikke NHO går med på enda en ny avtale. 

Det kan gå mot nye tomme bord ved hotell og restauranter i Sommer-Norge. Foto: Odd R.Lange

Frykt hos direktørene

Også blant hotelldirektører er det frykt for en ny og kostbar streik. Hotelldirektørene er redd for at streiketrøtte medarbeidere som er fornøyd med avtalen ikke orker å bruke tid på å stemme ved uravstemningen. Dermed kan "kuppet" fra servitørene føre til ny hotellstreik ved inngangen til sommerferien.

7200 personer fra mellom 700 og 800 bedrifter ble tatt ut i streiken som varte i fire uker i april og mai.

Fikk du med deg disse?