Ekte pessimister blir aldri overrasket når noe går galt på reisen

Siden du alltid er uheldig ønsker du at optimistene ikke leser dette. Her tar du feil - igjen.

Det er mye som kan gå galt på reisen. Men, det går som regel bra...       Foto: Odd Roar Lange

7 tips for pessimisten på tur. Dette er også tips som optimistene også kan ha glede av.

Du kan alltid bli ranet

Derfor er det smart å ha en gammel lommebok med et utgått kredittkort i lomma. I tillegg til kredittkortet kan du legge noen få euro og fem dollar, eventuell annen lokal valuta i lommeboka. Sannsynligheten for at de bare tar lommeboka og stikker er stor. Aldri - jeg gjentar: aldri - spill helt. Det funger på film, ikke i virkeligheten.

Du kan alltid være den som ikke får plass på flyet

Flyselskapene overbooker alltid flyene, fordi det er noen som aldri dukker opp. Dersom du blir nektet adgang på flyet skal du være klar over at du har disse rettighetene

Du havner alltid på midtsetet mellom de to største på flyet

Det er en mager trøst, men vær klar over at passasjeren på midtsetet har krav på begge armlenene. Husk å ta ut det du trenger fra håndbagasjen før du har satt deg. Og, når livet ser svart ut: prøv å starte en samtale med dem du reiser sammen med. jeg har mer enn én gang blitt overrasket over et hyggelig reiseselskap.

Du havner alltid bakerst i en en lang taxikø på vei fra flyplassen

Gå opp (eller ned) til der de som skal ut og fly kommer til flyplassen. Hit kommer mange i taxi, og dermed kan du snappe en taxi før sjåføren må kjøre en lang omveg for å hente en irritert passasjer som har stått lenge i kø.

Du roter alltid bort boardingkortet ditt før taxfree-butikken

Slapp av, det er ingen fare. Du trenger ikke selve boardingkortet for å få handle på tax freebutikken, men bare et bevis på at du har vært på reise. Finn frem noen reisedokumenter på mobiltelefonen din. Det smarteste er å ta en skjermdump før reisen starter, så slipper du å laste ned dokumentene når du trenger dem.

Selv om du mister motet er det viktig å ikke miste hodet.              Foto: Odd Roar Lange

Du får alltid det dårligste rommet på hotellet

Vel, noen må alltid får det dårlige, mens andre får det beste. Men det trenger ikke være deg, hver gang. Her ser du hvordan hotellet velger ut dem som får det beste rommet. Lær deg triksene - og så er det du som er vinneren. 

Du har selvsagt glemt passet ditt

Pust ut, det finnes flere løsninger. Dersom reisen går innen Schengen/EØS-land kan du i de fleste tilfeller reise med annen ID, selv om det ikke er optimalt. Dersom du alltid har en kopi av passet ditt sendt til din egen epostadresse, så kan du printe ut dette på flyplassen - og bruke dette samme med førerkortet. Du kan også få en smart hjelp til å få ettersendt passet ditt via denne nettsiden. Du kan også skaffe deg nytt nødpass - som er gyldig til en rekke land. Nødpass utstedes ikke i helgene - og her er alt du trenger å vite om passet ditt for det landet du skal reise til.

Fikk du med deg disse?