Greske myndigheter innfører bankterminal-plikt

Fra 1. august må alle disse stedene ha betalingsterminal tilgjengelig for deg.

Når du ferierer i Hellas etter 1. august kan du selv velge om du vil betale med kort eller kontant.
 

Greske myndigheter har sett seg lei på svart økonomi og skatteunndragelser. Derfor innføres det fra 1. august krav om at barer, puber, restauranter, håndverkere og andre må ha bankterminal tilgjengelig. Du som er kunde kan selvsagt fortsatt velge om du vil betale kontant eller med kort. Men du har altså rett til å få betale med kort - dersom du vil.

Pass på kortet ditt

Men pass på kortet ditt under hele reisen. Ellers kan du bli rundlurt, slik jeg hold på å bli her.

Skattefritak

Som et ekstra lokkemiddel for å få grekerne til å betale med kort har myndighetene innført et skattefradrag på mellom 1900 og 2100 Euro. Dette gjelder for all handels som er gjennomført med kredittkort eller debetkort. Grekerne skal slippe å måte samle opp kvitteringer, fordi finansinstitusjonene melder inn transaksjonene til skattemyndighetene.
For turister spiller ikke dette noen rolle, med mindre du handler for så store beløp at du kan få igjen penger via tax free refund.

Betal i lokal valuta

Et tips for deg som betaler med kort i Hellas. Husk å betale i lokal valuta, og ikke i norsk - som er veldig fristende. Dersom du velger norsk valuta vil prisen gå opp på grunn av dårligere valutakurs grunnet vekslingsgebyret. 

Fikk du med deg disse?