Sju raske tips for en bedre flyreise

Dette gjør neste flytur bedre for deg. Noen ganger er det veldig enkelt.

Les disse tipsene før du går om bord i flyet. Det gjør turen enda bedre. Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Disse tipsene kommer til å gjøre den neste flyturen din bedre. 

 

Unngå dette setet:

Unngå siste seterad foran nødutgangen dersom du ønsker å slå ned seteryggen. Du kan finne ut hvilke seter det dreier seg om via nettsiden seatguru.com. På reisedokumentet ditt ser du hvilken flytype du skap reise med.

Vil du sove?

Dersom du vil sove, unngå seter nær toalettene. Her er det både mer "trafikk" og støy.

Vil du ha litt ekstraplass:

Mye håndbagasje? Vær tidlig ombord i flyet, før bagasjehylla fylles av andre. 

Velg de billigste dagene:

Tirsdag og onsdag er vanligvis de billigste dagene å fly. Mens weekenden er de dagene det er lettest å bestille billetter til laveste pris.

Puter og teppe:

Teppe og pute finner du ofte i bagasjehyllen over rad 1. Eller spør kabinpersonalet mens du går om bord og før du finner plassen din.

Ledige seter:

Hvis du egentlig har fått tildelt et dårlig sete kan det være et bra tips å vente til alle andre passasjerer har gått om bord. Som siste passasjer kan du velge det beste av de ledige. Dette fungerer ikke så bra hvis flyet er stappfullt (dette kan du spørre om ved gaten) før boardingen.

Gå for nødutgangen:

Jeg betaler nesten alltid for å få det setet jeg vil. I det store regnestykket er prisen for et godt sete forsvinnende liten. Jeg ønsker god beinplass og velger nødutgangen. Husk at all håndbagasje må opp i bagasjehyllen ved avgang og landing, så vær forberedt på å ta en bok eller drikkeflaske ut av veska eller bagen før du setter deg i setet.

Fikk du med deg disse?