Så lett blir du kvitt vepsen i sommer

Det enkle knepet som redder feriemiddagen din i sommer.

Disse tre tingene trenger du - og husk fyrstikker eller lighter. Kaffegruten kan du tørke i en komfyr.                                                                        Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Det er knapt noe mer irriterende enn den plagsomme vepsen når du skal nyte sommermiddagen. Enten du sitter på en uterestaurant i en av feriefavorittene i «syden», eller du planlegger å grille og spise middagen utendørs hjemme eller på hytta.
Vepsen elsker også maten dit, og den kan være skikkelig nærgående. Gjerne så nær ansiktet og maten din som mulig. Og dersom du ikke oppdager den før den blir med inn i munnen kan det også være farlig.

Her er trikset som gjør at vepsen holder seg unna. 
Det eneste du trenger er tørket kaffegrut, aluminiumsfolie og en ildfast form - samt et gryteunderlag. 
1) Dekk den ildfaste formen med aluminiumsfolie.
2) Legg kaffegrut i folien.
3) Tenn på kaffegruten

Ulmende virkning

Kaffegruten ligger og ulmer i den ildfaste formen, og vepsen hater røyken og lukten. De stikker av - istedet for å stikke deg. Dermed er feriemiddagen reddet.
Jeg har testet dette kjerringrådet to ganger. Første gang fikk jeg det «servert» i et askebeger/liten skål på en restaurant i Korcula i Kroatia. Neste gang prøvde jeg det selv på terrassen. Fenomenal effekt. 

Lag en vepsefelle

Det finnes også andre triks du kan bruke. Lag en vepsefelle, der du først tar en halvannenliters bruksflaske, skjær av toppen, fyll søt drikke i flasken og snu deretter den avskårede toppen opp ned oppe flaska som en trakt. Dermed kommer vepsen seg ned i flaska, men ikke opp igjen.

Dersom du skal fjerne et vepsebol så er det smart å dekke til med en plastpose og deretter skjære vepsebolet ned med en kniv. Knyt igjen posen, og legg den i fryseren. Der dør vepsen og du kan kaste posen i søppelkassa.

Jeg er egentlig litt skeptisk mot kjerringråd. Men jeg testet dette tipset SLIK BLE JEG KVITT BRUNSNEGLENE I HAGEN  - og det virket helt supert hos meg. 
Andre sier at de har prøvd, uten hell. Nå skal jeg teste det for andre sesongen - så krysser jeg fingrene for nytt godt resultat.

Fikk du med deg disse?