Farsdagstips: 7 ting du kan kjøpe til reiseglade menn

Nei, du kjøper ikke rosa makroner til farsdagen. Men er er noen andre tips

De påstår sannsynligvis at "de har alt". Men de har ikke dette. Her har du noen tips til årets farsdag.
PS: Farsdag er søndag 13. november i 2016 og søndag 12. november i 2017. 

Trillebag med god plass

Osprey Sojourn 80. Dette er trolig en av de beste bagene du får kjøpt i Norge. Den har svært godt hjul som gjør at den triller lett, og en ramme som gjør at den står godt på høykant. Bagen har innebygde bæreseler slik at du kan bruke den som ryggsekk. Jeg bruker dette rommet til ekstra bagasjeplass. Gode innvendige lommer og muligheter til å komprimere bagen når det er ønskelig. Pris hos Nomaden: kr 2599.-

Tøffere klokke en kameratene

Dette klokkemerket - Spinnaker Watches - er ukjent for veldig mange. Men her finner du veldig mange tøffe klokker til en god pris. Firmaet kjører ofte 50%-off-pris, og da kan du gjøre et realt kupp.
Priser fra ca 1200 kroner og oppover. Her er en norsk forhandler. 

Jakke for reisen - uansett vær

Det perfekte jakken. Finnes den? Antageligvis ikke. Men, om du sikter deg inn på en norsk Swims Geneve  herrejakke passer både til den sporty og den elegante.
Denne jakken er vann- og vindtett.  Veiledende pris er 3200 hos f.eks. Follestad, men den er 200 kroner billigere hos Høyer.

Ekstra objektiv til smart-telefoner

Smarttelefoner får bedre og bedre kamera. Men kameraene har sine begrensninger og kameraet får mye større bruksområde dersom du kjøper ekstern objektiv, for eksempel et DxO One. Det koster fra 4000 til 5000 kroner  - alt etter hvilken forhandler du velger, men den reiseglade kommer til å elske den. Den kan også brukes på Ipad.

Høyttaler på flyttefot

Jeg har testet mange trådløse høyttalere for reisebruk de siste årene. Og jeg er imponert over hvor bra lyd man faktisk kan få i små høyttalere til under 2500 kroner. 
Produsentene kjemper om kundene som vil ha gode høyttaler med trådløs musikkoverføring fra sine mobiltelefoner. Og kampen om å være best er hard.  I sommer lanserte danske Libratone sin nye modell Too. Den er på størrelse med en slank halvliters flaske, her touchpanel istedet for tradisjonelle knapper, er sprutsikker (ikke fullstendig vanntett, med andre ord) og har god batterikapasitet.
Jeg ga denne terning 5- og veiledende pris er kr 1399.-

En god bok

Slår aldri feil, og et tips er å skaffe den siste boken til Torbjørn Færøvik, Orientekspressen - En vårreise, er et godt valg for dem som vil lese en bra bok, drømme seg vekk og lære noe nytt.
Pris kr 399.-

Stilig bag - for reisen

Kelly Boy er navnet på denne stilige fotobagen/reisebagen som forhandles blant annet av norske fotobag.no. Jeg har brukt den i et halvt år, og er svært fornøyd. Her får man plass til det man trenger for en dag ute fra hotellet, med litt kamerautstyr, en laptop og litt annet småting. Man kan ommøblere i bagen slik at det det blir plass til mindre kamerautstyr og mer av annet. Det ser ut som en skinnbag, men er av kunststoff som tåler mer vær og vind.
Anbefales.
Kr 1799.-