Reisejournalister: Her er verdens 25 mest inspirerende reisemål

Og to av dem finner du i Norge.

(Odd Roar Lange): Matador Network, som er et av verdens største reisenettverk, med en rekke journalister, fotografer og reisebloggere tilknyttet seg, har plukket ut det de mener er verdens 25 mest inspirerende reisemål i 2017.

Norske på listen

Og med på listen er Nigardsbreen i Sogn og Fjordene og Atlanterhavsvegen i Møre og Romsdal.
Listen på 25 reisemål fra hele verden er en del av et prosjekt for å markedsføre reise-appen Stravelstoke. Her legger du inn litt om deg selv, hvilke språk du snakker, hva du er interessert iog hvilke land du har besøkt . Jo mer du legger inn, jo større en sjansen for at du kan koble deg samme med andre når du er på reise. Det kan være å knytte kontakt med andre reisende eller fastboende på det stedet du besøker. 
Du kan også legge ut egne opplevelser fra reisene dine, både i tekst og bilder.

Matador Network har tidligere hatt kommersielt samarbeide med Fjord-Norge som markedsfører reisemål på vestlandet. Men utvelgelsen av anbefalte reisemål denne gangen skal ikke ha noen sammenheng med dette samarbeidet.

- For Fjord Norge sin del kan jeg garantere at vi ikke har vært inne i utvelgelsesprosessen eller betalt for å være med på listen. Jeg tror dette er gjort på redaksjonelt grunnlag i Matadon Network, sier Fjord Norges direktør, Kristian B. Jørgensen til Thetravelinspector.no.

Og både Atlanterhavsvegen og Nigardsbreen er flotte reisemål som fortjener ett besøk. Jeg kan anbefale dem begge.

Her kan du se hvilke andre reisemål som er på Matador Networks anbefalte liste: