Denne norske bygda har det beste hjemmeferiestedet i Europa

Den har en verdensberømt ost - og nå er den best i Europa når det gjelder feriebolig.

(ODD ROAR LANGE): Mer enn 600 flotte hus og leiligheter var med i årets Best Holiday at Home in Europe-kåring, der Tingvoll i Møre og Romsdal, Octo i Rogdia i Hellas og Villa Vista Zamask i Kroatia delte førsteplassen i klassen for beste feriested I Europa etter at opptellingen av stemmene var gjort.

Det flotte utleiestedet Kleiva i Tingvoll tok altså en fenomenal en gullmedalje i den gjeve kåringen. Med 14 sengeplasser kan stedet huse en ganske stor familie. Og når du først er i Tingvoll så må du selvsagt få med deg verdens beste ost - Kraftkar - fra Tingvollost.
Her kan du lese mer om den prisvinnende ferieboligen.

Avisa Tidens Krav har laget denne reportasjen fra stedet etter kåringen (krever abonnement)

Prisvinner fra Tingvoll. det gode liv, 500 meter fra sjøen.                    Foto: Kleiva

Prisvinner fra Tingvoll. det gode liv, 500 meter fra sjøen.                    Foto: Kleiva

Mangfold

I 2915 tok European Holiday Home Association (EHHA) initiativ til prisutdelingen Best Holiday Home in Europe Award. Ideen med prisutdelingen er å fremheve mangfoldet og kvaliteten blant ferieboliger som leies ut for kortere perioder.
For å kunne delta i konkurransen må boligene være tilgjengelige for utleie store deler av året, samtidig som de tilbyr en unik opplevelse av høy kvalitet.

Best i Danmark

Danmark: Best i klassen for familievennlige ferieboliger.                      Foto: Novasol

Novasol er Europas største formidler av ferieboliger med en portefølje på nærmere 50000 unike ferieboliger. Prisutdelingen innehar i alt åtte katergorier, hvor et av Novasol sine store feriehus i Danmark gikk av med seieren i kategorien Beste familievennlige feriebolig. Huset har plass til 32 personer samt inneholder blant annet 16 soverom, to innendørs svømmebasseng, ballbane og minigolfbane.

Beste feriebolig nær stranden. Fint, ikke sant?                                            Foto: Novasol

— I tillegg til det danske feriehuset, ble to av Novasol sine ferieboliger i Kroatia kåret til henholdsvis Beste feriebolig nær stranden og Beste feriebolig med fokus på helse og velvære.
Vi hos Novasol er svært stolte over disse prisene og gleder oss stort på våre huseieres vegne”, sier Pia Buen, country manager for Novasol i Norge. Priser som denne bidrar til å sette fokus på en bransje i sterk vekst der stadig flere foretrekker autentiske ferieboliger hvor man kan feriere i fred og ro, forteller hun.

Vil du tjene penger på huset ditt?

— Veksten i ferieboligbransjen betyr faktisk at Novasol mangler hus for å imøtekomme den store etterspørselen. “ Her snakker vi om alle typer hus. Hos Novasol kan man leie alt fra det tradisjonelle feriehuset, til luksushus med eget svømmebasseng og havsutsikt. Vi etterstreber alltid å kunne tilby ferieboliger i alle størrelser og prisklasser, og sikrer dermed at vi har noe for enhver smak. Så lenge standarden er god, har vi gjester til alle typer ferieboliger”, forklarer Buen.