Nå kan du reise til Bornholm - på mobilen din

Ta frem telefonen - så ser du hvordan du gjør det

Bli med til Bornholm. Midtsommerkvelden/St.Hans er en perfekt tid. Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Den danske øya rett sør for Sverige er blitt mange nordmenns feriefavoritt. Og det kan jeg godt forstå. Varmt klima, økt satsing på mat - særlig lokalmat - og et stadig bedre utvalg overnattingssteder gjør Bornholm til et attraktivt reisemål.
Du kan enten ta båt fra Ystad til Rønne og dermed disponere egen bil, eller du kan fly fra København til Rønne og heller leie en bil på lya. Det går selvsagt også an å satse på buss og heller leie sykkel.

Gode opplevelser

De fantastiske sandstrendene på Bornholm står ikke tilbake for de du finner i syden, og med en god sommer er badetemperaturen absolutt noe en kan nyte før middagen på en av byens uterestauranter eller utleieleiligheter.
Nå tar Bornholm i bruk ny teknikk for å friste nordmenn (og andre turister) til å reise til øya.
Ved hjelp av en 360° -videoer kan du få en følelse av å reise med mobiltelefonen eller nettbrettet. Teknikken er tilgjengelig både via Facebook og Youtube og alle med smart-phone kan benytte den nye teknikken som også kalles VR-teknikken (Virtual Reality).

Slik gjør du det

Klikk på filmen slik at den kommer frem i fullt format på telefonen eller nettbrettet. Sving deretter hele telefonen/brettet til sidene, slik at du ser det som opprinnelig var utenfor bildekanten. Du kan også bruke en vanlig pc/mac og bruke datamusen til å flytte deg i bildet.

Derfor gjør de det

Nye undersøkelser viser at 75 prosent av reisebestillinger foretas først etter at vi har sjekket reisemål/billettkjøp via internett. 
Derfor ønsker Destinasjon Bornholm, som en av de første i dansk reiseliv, å bruke den nye VR-teknikken i sin markedsføring.
Vil du vite mer om ferie på Bornholm så bør du følge med på Thetravelinspector.no fremover. Her kommer flere reportasjer fra den danske, deilige feireøya.
Du finner også flere opplysninger her.