Psst: Vil du vite om en en god cocktailbar i København?

Herfra går du garantert ikke skuffet hjem til hotellet

(Odd Roar Lange): Hvor mange barer, puber og serveringssteder som finnes i København, aner jeg absolutt ikke. Men det er mange - og selv om jeg har vært svært mange ganger i København så må jeg innse at jeg har gått glipp av mange perler.

På leting etter det spesielle

Men jeg har også funnet mange. Noen ganger etter tips, andre ganger ved tilfeldigheter. Det blir flest av dem når jeg rusler rundt med god tid og åpent sinn.
Brønnum midt i hjertet av København er et slikt sted. Et sted som bare dukket opp.
Et sted med over 125-årig historikk i veggene, og som er gjenoppstått som en fantastisk cocktailbar i 30-40-talls stil.
Her har danske forfattere, musikere, kjendiser og ukjente frekventert i årtier. Nå er stedet nyåpent - og i fantastisk stand.

Her har innehaverne Rasmus og Adeline Shepherd-Lomborg. Rundt 400 m2 med en bakhage og flere små avdelinger. Det er som å komme inn i en gammel film.
Har du opplevd cocktailbarene Ruby og Lidkoeb så skjønner du litt av nivået. Det er nemlig de samme eierne. 
Jeg opplevde super service, en svært god stemning og en spennende meny - med cocktails og snacks. Eller whisky, cognac, champagne eller noe annet som frister.
Her er menyen.

Se bilder fra Brønnum:

Hvordan finner du Brønnum?
Ta turen til Kongens Nytorv - og vegg i vegg med Det Kongelige Teater (høyre side av hovedinngangen) ligger Brønnum.
Ta turen dit. Du kommer til å trives, enten det er på ettermiddagen for å ta en pause i shoppingen. Eller om det er en tur på kveldstid.

Historie i veggene

Lokalene er utsmykket med designermøbler i kombinasjon med blant annet utskjæringer fra et tidligere apotek i Sevilla. Dette ble hentet til Danmark i 1976, og danner nå en lys ramme i cocktailbaren. 
Er du heldig så kommer du til Brønnum når de har eventkvelder eller cocktail-konkurranser.
Følg dem gjerne via deres Facebookside.
Brønnum er ikke stedet hvis du har veldig dårlig tid. For da kommer du til å slite, siden dette ster stedet for lav puls, høye forventinger og gode opplevelser. Alene eller sammen med andre.

Brønnum
August Bournonvilles Passage 1
+45 88 44 04 04