Nå åpner Norges minste og sprekeste turistkontor

Da skomakeren i Molde flyttet ut kom Didrick med sykler, kart og guider

Bli med på guidet tur til Romsdalsmuseet og Krona (i bakgrunnen): Foto: Grafia / Einar Engdal

(Odd Roar Lange): I årevis har både turister og fastboende etterlyst turguider og sykkelutleie i Molde i Møre og Romsdal.
Byen, med 2 5000 innbyggere, ligger ved Romsdalsfjorden, midt mellom Trollstigen og Atlanterhavsvegen har vært gjennomfartsby for turister som ville se, men som i litt mindre grad fikk anledning til å oppleve.

Ut på korte turer

Nå har eventyreren Didrick Ose og hans nyetablerte firma Molde Adventure Center tatt utfordringen.

- Vi skal leie ut sykler - både tradisjonelle mountainbikes og el-sykler. Og vi tar med turister på City Walks, guidede turer i Molde. Vi har engasjert to ivrige sport-management-studenter til å ha butikken åpen fra 15. juni til 15. august. 

Molde Adventure Center får tilholdssted i det bittelille lokalet på Torget 2 midt i byens sentrum. Et lokale som tidligere har huset en liten kiosk og deretter en skomaker. Med 8 m2 som base skal Molde Adventure Center få turister og andre ut på tur.

Fotballopplevelser

- Vi trenger ikke noe store lokale. Vi skal ikke sitte inne, men komme oss ut på tur, sier Didrick Ose.

Syklister får med seg eget kart og kan velge de sykkelruter de selv ønsker. Mens City Walks ut utgangspunktet blir guidede turer til Romsdalsmuseet med sitt nye bygg Krona.
Og en annen tur går til Aker stadion, hvor det er meningen at turistene kan få prøve sine fotballferdigheter på kunstgresset.

- Hva med kajakturer på fjorden?
- Det er et tilbud vi skal se nærmere på etter hvert. I så fall er det mest  aktuelt med enkle padleturer fra småbåthavna på Reknes og en runde inne i det indre havnebassenget. Eller å ta Hjertøybåten ut til Hjertøya hvor vi kan hente kajakker i naustet og padle en tur mellom holmer og skjær, også kalt Moldivene., sier Didrick Ose.

Vil du lese mer om Molde:
7 ting å gjøre på 7 timer i Molde
Den offisielle turistsiden for Molde
Molde kommunes hjemmeside
Molde Fotballklubb
Molde Internation Jazzfestival 
Lokalavisa Romsdals Budstikke