Nå forsvinner denne matboksen fra flyene

Se hva som skal skje med serveringen hos SAS

Takk og farvel til denne matboksen fra SAS.              Foto: Odd Roar Lange

(Dagbladet): I årevis har SAS har matbokser som tok opp nesten all plass på bordplata på flyet. Nå går det mot slutten for den den tradisjonsrike rektangulære boksen. Inn kommer en kubeformet matboks, som skal gjøre det lettere for deg å spise uten å rote på klærne dine, uten å dulte borti sidemannen - og uten å få nesten hele menyen i boksen. 

En kube med mat

 Fra søndag 28. mai er det ut med gamleboksen og inn med de nye på SAS sine innenriksfly, skandinaviske flyvninger og ruter i Europa.

"New Nordic by SAS" er navnet på den nye sommermenyen som skal pakkes i en lang rekke ulike kombinasjoner. I alt 70 forskjellige retter blir å finne på den svært nordiske menyen til SAS.
- Mat og drikke en en viktig del av reiseopplevelsen selv om vi vet at folk ikke reiser med oss for å spise god mat, men fordi de vil ha en mest mulig behagelig reise frem til bestemmelsesstedet, sier produkt- og utviklingssjef i SAS, Stephanie Smitt Lindberg.

Slik blir den nye matkuben. Innholdsfortegnelsen ligger øverst i boksen, og en etasje md saus/olje og krydder ligger øverst. Deretter finner du - som her - norsk laks.      Foto: Odd Roar Lange

Kuben skal være innpakning for frokoster og lunsjen på flyvningene. Og inne i denne finner du blant annet norsk laks, dansk kalvekjøtt eller svensk lam. Dette er i kombinasjon med ulike grønnsaker og krydder fra det nordiske kjøkkenet. Norsk brunost og eplejuice er også noe av de du finner i boksene.
Boksen, som er inspirert av takeaway-bransjen, er laget slik at du kan holde den i ene hånden sånn at ikke mat så lett faller av gaffelen og ned på klærne. Det blir også plass til både lesestoff/pc på bordet samtidig som maten står der.

Sunnere livsstil

SAS forlater all-in-box-prinsippet og både desserter og drikke skal serveres for seg selv.

- Vi tar høyde for at mange vil ha en sunnere livsstil og ikke ønsker dessert. I tillegg øker vi fokuset på økologisk produsert mat, kortreist mat og allergivennlig mat, sier Peter Lawrance, som er chef og ansvarlig for matplanleggingen i SAS.
- Det har vært en tøff prosess med å finne premiumleverandører som kan dekke etterspørselen i de aktuelle sesongene, sier Lawrance. 

For flyvninger på over timers varighet kommer kommer muligheter til å bestille en egen barnemeny i de nye kubene.   

Maten er inkludert på SAS Plus-flyvninger og kan kjøpes/bestilles for SAS Go-passasjerer.

En ny håndfull flymat. Slik blir frokost og lunsj fra 28. mai 2017.