Bak denne brune døra i Oslo ligger en skjult bar-perle

Det er en tabbe å gå rett forbi hvis du vil prøve Himkok og en god cocktail

(Odd Roar Lange): Adressen er Storgata 27, men den anonyme døra med en H ligger i Youngsgate. Det er her du finner Himkok Storgata Destilleri. Eller for enkelhetsskyld: Himkok.

Jeg var like ved å gå rett forbi. Men valgte heldigvis å gå inn. Og for et lykkelig valg. Innenfor den anonyme døra åpenbarer en av Oslos aller beste cocktailbarer seg. I et land der 80 prosent av de spurte sier at de drikker alkohol før de går ut hjemmefra er det bedre å komme seg ut litt tidligere og heller finne seg et hyggelig bord sammen med gode venner. Og å nyte opplevelsen av svært gode cocktails, utmerket service og trivelige lokaler. Du velger om du vil sitte ute i bakgården med himmelen som tak eller om du eller vil gå innendørs. Jeg prøvde begge deler.

Tre etasjer

Ta deg en runde gjennom alle de tre etasjene før du bestemmer deg for hvor du vil slå deg ned.
Jeg rakk riktignok ikke å prøve Munnskjenk, som er stedets utekjøkken og uterestaurant, denne gangen. Det får bli neste gang. For selvsagt blir det en neste gang.

Video fra Himkok: Natural Light Earth

I baren står bartendere i hvite laboratoriefrakker. Og destilleriet er bak glassveggene som viser deg hvordan Himkok lager råvarene. Ellers finner du mye spennende på glass og flasker langs veggene i baren.
 Himkok har svært hyggelige lokaler. Det er kjapt gjort å føle seg hjemme - og atmosfæren er rett og slett utmerket. Ikke rart baren endte på topp-50-lista over verdens beste barer i 2016.

Har du ikke vært på Himkok ennå? Gjør det så fort du har sjansen. Prøv gjerne min favoritt: Beta cocktail. Prisen på 134 er verd hver eneste krone. 

Les mer om Himkok: 
I Dagbladet
I matbloggen Helleskichen
I matbloggen Andershusa