14-åring skulle bare ... og falt 40 meter

Derfor skal du ikke klatre over sikkerhetsgjerdene

Her, ved Rubjerg Knude fyr falt gutten utfor kanten.               Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Mange populære turistmål har satt opp sikkerhetsgjerder eller sperringer. Jeg har aldri opplevd at de noen gang er satt opp for moro skyld. Men for å hindre ulykker. Derfor skal du holde deg på rett side av alle slike sperringer, selv om du fristes til å ta et litt bedre bilde.

Over gjerdet

En 14 år gammel dansk gutt falt søndag 40 meter ned etter at han falt utfor klippene ved Rubjerg Knude fyr på Jylland. Da fyret ble bygget i 1899 ble det plassert ved det høyeste punktet mellom Løkken og Lønsrup - og hele 200 meter inne på land. Men vær og vind har tæret hardt på sandstranden og området, og fyret står nå helt ute ved kanten og vil om ikke lenge falle i havet.
Dette er et populært utfartssted, og det var her 14-åringen  gikk for langt ut på kanten. En kant som er sperret med et gjerde, men som er lett å klatre over.

14-åringen falt hele 40 meter ned, og ble liggende på en hylle. Herfra måtte han hentes ut med redningshelikopter, skriver BT.dk

Gutten skal, utrolig nok, ha kommet fra ulykken uten å bli skadet.