Her er «Norges fineste utsikt på 20 minutter»

Romsdalsfjella har en fenomenal opplevelse som venter på deg

Romsdalen er der nede, og Trollveggmassivet der oppe foran dere.         Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Er du av dem som ikke orker å gå så lange turen, men ønsker utsikt i verdensklasse? Da skal du ta turen til Vengedalen i Romsdal i sommer.
Her kan du nemlig kjøre helt inn til foten av Litlefjellet, og etter 20 minutters fottur er du oppe på «toppen».
Det er riktignok ikke en topp i ordets rette forstand. Men heller platået som er starten på en av rutene opp til fjellet Romsdalshorn (1550 moh).

Men du får uansett en fabelaktig utsikt mot Trollveggmassivet som reiser seg foran deg, og til Romsdalen med Raumabanen og lakseelva Rauma som er som en legoverden under deg.
Herfra kan du se hvor basehopperne og fjellklatrerne har utfordret naturkreftene. Og de som spilte med den seiret og fikk de beste opplevelsene.

Turen opp fra Vengedalen er bratt, men unnagjort på 20 minutter. Foto: Odd Roar Lange

Fortsett gjerne til høyre opp til de små tjernene på toppen. 

Snur du deg med ryggen mot Romsdalen så ser du mot Vengetindene som reiser seg kvasse mot himmelen. (Noen kaller det Venjetindene). 

Det er en godt merket og sikret sti opp til Litjefjellet. Et par plasser er det ganske bratt, men her er det sikret med kjettinggjerde. Ha på deg gode joggesko eller fjellsko. Og ta med en vannflaske og en vindtett jakke - samt kamera.
Har dere riktig flaks så kommer det basehoppere fra Romsdalshorn når dere står på Litjefjellet.

Utsikten mot Romsdalshorn er også flott.                                 Foto: Odd Roar Lange

Ta turen til Norsk Tindesenter i Åndalsnes sentrum før du tar turen til Vengedalen og Litlefjellet (790 moh). Så får du med deg masse historie på turen. Du kommer aldri til å angre.

Hvordan kommer du til Litlefjellet?
Kjør fra Åndalsnes mot Isfjorden. I Isfjorden tar du av fra hovedvegen og følger skilt til Liabygda og videre til Venjedalen (bomvei kr 75 per bil).
Kjør forbi Vengesdalssetra og videre innover mot Romsdalshornet som er rett fram. Parker bilen på ankjøreselen ca en km etter Vengesdalsvatnet.
Her ser du den digre steinen med skiltet som viser vegen til Litlefjellet. Herfra følger dere stien som går inn på skrå til høyre, og så oppover.

Trenger du et sted å bo når du er i Rauma?
Jeg anbefaler gjerne Hotel Aak som er et helårsåpent hotell, eller Nordre Flatmark gård som passer perfekt for mindre grupper opp til 18-20 personer.

Besøk gjerne Norsk Fjellfestival i Rauma 8.-16. juli 2017