Her kommer 80-tallet tilbake - med het musikknatt i Molde

Hva er best av svensk 80-tallspop og jazzmusikk fra øverste musikkhylle?

Loveshack sørger for musikkfest i Molde.                          Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Et håpløst spørsmål, selvsagt. Og umulig å finne svaret på. I Molde er det mulig å høre begge deler i juli.
Molde er normalt en ganske søvnig sommerby - med mindre byen har besøk av et av de store cruiseskipene med over 1000 passasjerer.
Men nå er alt annerledes - for noen dager. Molde International Jazzfestival åpner mandag 17. juli. Og helgen i forkant er det klart for musikalske vorspiel på mange av byens scener. Ny musikk kan få stemningen i taket. Men det kan sannelig den gamle også. Særlig når publikum, som opplevde storhetstiden til svenske «Freestyle» og «Gyllene Tider».
Tommy Ekman og Micke «Syd» Andersson var frontfigurer i de to 80-tallsgruppene. Nå turnerer de sammen og kjører sin hitparade med 80-tallsmusikk. 

Stor stemning både for dem som hadde konsert på terrassen og de som var i lokalet.

Alternativ musikkopplevelse

Løkta er navnet på musikkscenen til Molde Fjordstuer. Om sommeren har de utendørskonserter (delvis takoverbygg) på bryggekanten. Og noen av disse pleier å få stemningen rett i taket. Som når byens eget «husband» DiDerre spiller opp - noe de har gjort mange ganger tidligere.
Eller, som under vorspielet til årets Moldejazz, da Classic Norway, som eier hotellet og scenen, inviterte til musikalsk flashback til 80-tallet.

 Musikkscenen har disse konsertene i løpet av uka med Moldejazz 2017.
Lørdag 15. Juli
Flashback - Tilbake til 80 tallet Utekonsert
Fredag 21. Juli
Stage Dolls - Nerli There Utekonsert
Lørdag 22. Juli
Wigthis - Pornflakes Utekonsert
Ikke nødvendigvis en konkurrent til festivalen, men et supplement. 

80-tallskonserten lørdag kveld ble et solid kick off for musikkuka på Løkta i Molde, med stappfullt lokale, skikkelig trøkk,  mye lys, enda mer lyd og god varme. Og med superstemning, selv om det periodevis var regndans like mye som  annen dans.
Tommy Ekman og Micke «Syd» Andersson «Freestyle» og «Gyllene Tider» startet sin del av konserten som dårlige karaokesangere, men de tok seg sammen og det løftet seg etter ti minutter. De neste 20 var legendariske. Og der allsangen i perioder nesten overdøvet duoen ( som stiller med playback).

Neste ut var gruppa Loveshack som lover å gi deg åttitallet tilbake. Og i løpet av drøye to timer med musikalsk og dampende tidsreise ble en solid tune up til en uke med masse musikk. Dette var virkelig bra.

Slik er Sommer-Løkta

Utestedet, som ligger i underetasjen på hotell Molde Fjordstuer, er perfekt for slike event. Store varmelamper sørger for at du aldri fryser, snarere tvert i mot, og gode med sitteplasser og ståplasser gjør at sommerkonserter mer trøkk blir en god opplevelse for de fleste. 
For gjestene i gjestehavna i Molde blir det anledning til gratiskonsert i båtene - ente de vil eller ikke.
 Vaktene på musikkscenen er hyggelige og sørger for kjappe innslipp og rask avvikling selv når det er kø.
Toalettene er i god stand og renholdet gjennom en hel kveld er bra.
Jeg har av åpenbare grunner bare testet herretoalettet, som har god nok kapasitet. Jeg tror ikke alle kvinnene sier det samme om sin situasjon, men dette er ikke noe spesielt for Løkta (dessverre).
Serveringen foregår fra to barer (tre hvis man tar med VIP-sonen).

Tommy Ekman og Micke «Syd» Andersson «Freestyle» og «Gyllene Tider». Foto: Odd Roar Lange

Trøbbel barene

Her ble det litt trøbbel under lørdagens konsert. Bemanningen ble for lav i begge barer, og det ble derfor altfor lang ventetid for kundene. Et voksent publikum håndterte imidlertid dette bra. Jeg tror det fleste faktisk syntes litt synd på de altfor få i baren. De jobbet i mange timer sammenhengende uten to minutters pause. Og - med et smil. Det er godt gjort.
Logistikken i barene trenger også en oppstrammer, ved at etterforsyninger kommer til baren - ikke bartendere som må forlate stasjonen for å hente dem.
Og drikkemenyen er i største laget, slik at øl/vin-kunder må vente uforholdsmessig lenge på servering. Jeg tror det gikk mange kroner tapt her.
Men alt i alt: Classic Norway og Molde Fjordhotell er en god konsertarrangør. Dette lover svært godt for resten av uka.
Jeg gleder meg.

Thetravelinspector.no er Nordens største reiseblogg. Det har vært relativt sparsomt med reportasjer fra min hjemby Molde tidligere. I uke 29 skal jeg gjøre et realt unntak. Molde Internasjonal Jazzfestival starter den 17. juli. Og dagene før - og gjennom festivalen finner du ulike reportasjer fra Molde og omegn på Thetravelinspector.no

Har du tips til hva jeg bør skrive om? Send det gjerne til orl@thetravelinspector.no