Calle lovet å aldri lage sin egen rosévin ...

Nå farger han den blå jazzbyen, Molde, rosa

(Odd Roar Lange): Carl Birger «Calle» Fegth startet sin kokkekarriere i hjembyen Molde. På Alexandra Hotell sitt kjøkken startet det hele for noen tiår siden, før turen gikk videre til Trondheim, Royal Garden og deretter Restaurant Credo.
Deretter både Åre og Gotland i Sverige. Samtidig som det ble full satsing på egen Riesling hvitvin. En hvitvin som har fått vinanmelderne til å smile bredt.

Aldri rosevin - eller ...

— Men jeg skal aldri lage rosévin, sa Calle til meg for fem år siden.
— Men det blir ikke alltid som man har tenkt, smiler Calle - for to måneder siden.
Og nå er han igjen tilbake i hjembyen - med andre års produksjon og en stor mengde flasker egen rosévin i bagasjen.
Calle 1 liter Råsa har fått svært god mottakelse. Samarbeidet med samarbeidet i Rheingau i Tyskland med Weingut Bernhard Mehrlein, har vært en suksess enda en gang,

Calles 1 liter Råsa har med sine 11 prosent alkohol er det blitt en vin som er blitt godt mottatt av markedet. Og med andre årets produksjon på plass skal Calle ha sin egen vinbar i nykomlingen Magic Mirror, musikkteltet på rådhusplassen i Molde under årets Moldejazzfestival.

Magic Mirror-telt er et vaudeville-teater med lekker innredning. Stedet vil romme 300 personer sittende til bords og det er altså her moldekokken og vinprodusenten Calle Fegth vil servere kreolsk mat i beste sydstatstradisjon.

Det er tid for Calles 1 liter råsa.                                                                 Foto: Odd Roar Lange

Et godt kjøp

Jeg var til stede da Calle presenterte årets utgave av Calles 1 liter Råsa i på Glass Bar og Restaurant i Molde for et par måneder siden.
Det ble en svært positiv opplevelse. Friskheten, den gyldenrosa fargen og produktet fra 3/4 blauburgunder (Pinot Noir) og 1/4 dornfelder (tysk blå vindrue) er svært vellykket.
Og resultatet kan du kjøpe å Vinmonopolet for bare 190 kroner literen. Et godt kjøp.

Enda bedre: Ta turen til Molde og Moldejazz i uke 29, og prøv Calles 1 liter Råsa servert av vinskaperen selv.

Her kan du lese mer om Calles 1 liter Råsa fra Adresseavisen.

Thetravelinspector.no er Nordens største reiseblogg. Det har vært relativt sparsomt med reportasjer fra min hjemby Molde tidligere. I uke 29 skal jeg gjøre et realt unntak. Molde Internasjonal Jazzfestival starter den 17. juli. Og dagene før - og gjennom festivalen finner du ulike reportasjer fra Molde og omegn på Thetravelinspector.no

Har du tips til hva jeg bør skrive om? Send det gjerne til orl@thetravelinspector.no