Gøy på landet, sånt no ha´kke vi i byen

Gøy på landet, sånt no ha´kke vi i byen

Sjarme og varme er gratis. Resten kjøper du i Svartskog Kolonial

God lunsjstemning rundt bordet på Svartskog landhanderi.       Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Roald Amundsen flyttet i 1908 fra Uranienborgvegen 9 (bak slottet) i Oslo og ut på landet.  Til det som skulle bli hans nye - og siste hjem - ved sjøen i Svartskog i Oppegård kommune like syd for Oslo. 
Huset ble kalt Uranienborg og er i dag museum som er åpent 15. mai til 15. september.

Åtte år senere bygde kjøpmann K. Alfred Nyborg og kona Christina huset i nabolaget - i det som i dag er Roald Amundsens vei 172.
Her åpnet de Svartskog Kolonial. Huset hadde tradisjonelle landhandelvarer - med alt dét innebar - og har vært postkontor og telefonsentral. Kjell Nyborg, sønnen til Alfred og Christina, overtok foreldrenes butikk og holdt det gående til 1988.

Åpent for god stemning

Da lukket butikken dørene - ikke for godt, men for noen år. Og i 1991 kjøpte Anna og Tom Almqvist-Snilsberg det lukkede huset.
De flyttet inn i andreetasjen, og åpnet etter hvert første etasjen - som er blitt en herlig kombinasjon av veldig trivelig kafé, en antikvitets- og snurrepiperi-handel og et museum.
I 2015 solgte ekteparet Svartskog Kolonial videre til Tomm og Cecilie Steensen Skovholt. Ekteparet flyttet fra Asker og til det nå over 100 år gamle stedet i skogen på andre siden av Oslofjorden. 
Med et hyggelig vertskap og ansatte, flinke kokker som lager en enkel og god sommermeny - og med gjester som får et slør av beundring, nostalgi og sommerstemning når de går inn i det hvite huset eller ut i hagen med de mange parasollene.
Svartskog Kolonial har fått mange beundrere. Noen som kommer igjen, igjen og igjen. Og noen som kommer for første gang - og blir forelsket. 
Her kan du få siste nytt om Svartskog Kolonial på Facebook.

Se flere bilder her

Åpningstider i sommer

Sommeren 2017
Mandag til fredag fra 11.00 til 17.00.
Torsdager fra 11:00 til 20:00.
Lørdag og søndag fra 12.00 til 17.00
Og her finner du vegen frem.

Ta gjerne en tur ned til sjøen også, og besøk Uranienborg. Huset står slik det var da Roald Amundsen dro på sin siste ekspedisjon i 1928.  

Sommerekspedisjon

Du bør dra ut på en liten sommerekspedisjon og dra til Svartskog Kolonial sør for Oslo. Stedet passer godt for familier med barn, fordi det er leker i sommerhagen og muligheter til å studere hønene på nært hold. Og dere kan ta en kikk inn i låven hvor det er både antikviteter, klær og nye varer til salgs.
Kolonialen er det perfekte stedet for deg som vil lade batteriene, ta en god kopp kaffe eller et glass vin. Det eneste du må huske: ikke ha dårlig tid, for her har du lyst til å ta livet med ro.
Kjøp gjerne med deg litt sommerstemning hjem også. Enten det er oljer, såper, saft eller syltetøy.

Vet du om andre spennende steder som fortjener omtale på thetravelinspector.no? Send gjerne et tips til orl@thetravelinspector.no eller til telefon 90583485

Vil du bo en natt på et null-stjerners hotell?

Vil du bo en natt på et null-stjerners hotell?

Ana Maria skulle til København - endte i Athen

Ana Maria skulle til København - endte i Athen