Derfor kan Albania bli din nye feriefavoritt

Derfor kan Albania bli din nye feriefavoritt

Dette er et godt tips til deg som vil ha en topp ferie til lav pris.

(ODD ROAR LANGE): Er du blitt lei av de «vanlige» sydenturene, med reisemål i Spania, Hellas og Tyrkia? Da er kanskje Apollos satsning på Albania noe som kan falle i smak - og til sommeren satser reisearrangøren ytterligere med både nytt reisemål og nye direkteruter fra Oslo.
Muligens blir det også turer fra Torp, men dette er foreløpig ikke avklart.
  
— Kombinasjonen av flotte strender, en rik historie og lavt prisnivå er hovedårsaken til at det tidligere isolerte landet nå seiler opp som et nytt feriemål, sier presseansvarlig, Beatriz Rivera i Apollo.

Lave priser

— Albania har en helt unik, naturlig skjønnhet og et bemerkelsesverdig utvalg av historiske severdigheter og attraksjoner. Med flotte strender og et lavt prisnivå i tillegg, er det ikke rart at reisemålet er blitt en stor hit blant oss nordmenn. Albania vil på sikt bli «det nye Kroatia,» fastslår Erik Haug, administrerende direktør i Apollo Norge.

Apollo var først ut og er fortsatt den eneste turoperatøren i Norge som tilbyr charterreiser til Albania. Etter stor suksess med feriestedet Saranda, satser nå turoperatøren tungt på det nye ferielandet med blant annet to nye direkteruter fra Oslo og Torp til feriestedet Durrës ved Adriaterhavskysten. Her vil reisearrangøren også åpne et splitter nytt Apollo Mondo Family Resort.

Durrës har lenge vært et populært feriested, med sin 10 kilometer lange sandstrand og sjarmerende atmosfære typisk for Middelhavet. I tillegg får man en kaffe her til fem kroner, og gjennomsnittsprisen for en tre retters middag med vin ligger på rundt hundre kroner pr. pers. For de som vil kombinere unike kulturopplevelser med sol og bad uten å svi hull i lommeboka, er dette det ultimate reisemålet, sier Haug.

Et spennende alternativ

 2017 ble det første året uten charterreiser til Tyrkia for Apollo Norge. Grunnet fortsatt lav etterspørsel vil reisemålet heller ikke returnere i 2018, men Haug er ikke bekymret av den grunn:

- Siden Apollo ikke eier enorme hotellkomplekser selv, vil vi alltid kunne være mer fleksible med tanke på hvilke reisemål vi velger å tilby eller ikke. Apollos kjerne har alltid hatt et charterprogram basert på kundenes etterspørsel – og slik situasjonen er i dag, er Albania langt mer ettertraktet enn eksempelvis Tyrkia hos oss, sier han i en pressemelding fra Apollo.

Kroatia i vekst

Apollos konsernsjef, Leif Vaase Larsen, er ikke i tvil om at Apollo gjør rett i å utvikle et program basert på kundenes ønsker og løfter frem Kroatias enorme vekst de siste årene og Hellas stødige posisjon som nordmenns største reisemål år etter år, som et godt bevis på det.

- Apollo har fra dag én vært Norges største arrangør av reiser til Hellas, og nå er vi også desidert størst på Kroatia. Vi vil alltid jobbe for å kunne tilby reisemålene og hotellene våre kunder ønsker seg – og i 2018 er det Hellas, Kroatia, Spania – og Albania, smiler han.

Totalt vil Apollo tilby 21 ulike hoteller i Albania til sommeren – 14 i Saranda og 7 i Durrës.

 

 

Sydenturen blir kanskje ikke den samme - sånn helt uten Widerøe

Sydenturen blir kanskje ikke den samme - sånn helt uten Widerøe

Dette plager barna våre mest på reisen

Dette plager barna våre mest på reisen