De hemmelige London-rabattene. Du finner dem på mobilen din

Nordmenn i London deler sine beste insidertips

Nordmenn som bor i London deler sine smarte tips.       Foto: Odd Roar Lange

Nordmenn som bor i London deler sine smarte tips. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Du trenger ofte ikke mange sekundene på å se forskjell på en turist og en fastboende. Men hva er det egentlig som skiller dem?
Sannsynligvis en god del.
Hvordan kan man minste forskjellen? Her er noen tips som kan hjelpe deg når du kommer som turist til London.

Tips fra nordmenn i London

Kjenner du de smarte triksene når du bruker undergrunnen?     Foto: Odd Roar Lange

Kjenner du de smarte triksene når du bruker undergrunnen? Foto: Odd Roar Lange

° Ikke stopp rett foran portene til undergrunnen for å finne frem oystercardet. Ha alt klart når du skal gå gjennom (Christina M)

° Ikke gå med lommebok og telefon i hånda hvis du ikke må. Isåfall, sørg for å gå lengst inn på fortauet, så du ikke kan bli frastjålet noe av mopedister eller syklister i forbifarten. (Emily P)

° Ikke stopp for å se deg rundt på toppen av trappen opp fra tuben i Oxford Circus. Det det millioner av folk bak deg som skal et sted og du kommer til å få sure blikk, kommentarer og albuer. Blant annet muligens fra meg…hahaha (Alyssa N)

° Aldri snik foran og lat som om du ikke forstår køkulturen! Dann en kø/stå i køen på busstoppet/holdeplassen. Du kommer på bussen når det blir din tur etterhvert…
Køkultur for buss finnes for eksempel ikke i Rogaland 😂 Jeg synes det er et veldig bra opplagt system i Londn, men turist-nordmenn i London vet kanskje ikke om denne «uskrevne» regelen? (Tonje T.)

° Si unnskyld hvis man dulter borti noen, vil forbi noen etc. Ordet please skal brukes! Man kan aldri bli for høflig. (Miriam M)

Vet du hvordan du finner de hemmelige rabattene i London?   Foto: Odd Roar Lange

Vet du hvordan du finner de hemmelige rabattene i London? Foto: Odd Roar Lange

° Burde nesten lage en helt egen liste for tubekultur: Ikke stå med sekk på, ta den av og sett den mellom beina. Ikke len deg på stolpene så andre ikke kan holde seg. Kom deg opp av setet og gi plassen til noen som trenger det mer dersom du sitter ytterst. Lag en klar vei hvor folk kan komme seg av når det er fult på plattformen. IKKE begynn å trykke deg inn på tuben før alle har kommet seg av. Ikke dytt folk ut av veien for å komme deg fram fortere, alle skal samme veien og 99/100 ganger har du ikke dårligere tid enn alle andre. (Kent V)

° Ikke kjemp deg forbi alle sammen før det fulle toget/buss/tube har stoppet. Sannsynligvis er det flere enn deg selv som skal av. (Are R)

° Hvis du er student: ikke glem å ha med deg studentkort! Veldig mange butikker og spisesteder har studentrabatt! (Malin V)

- Ikke ta Gatwick Express fra Gatwick. Lokaltoget koster mindre og tar ca samme tid. Vær oppmerksom om du reiser med siste fly fra Oslo til Gatwick (spes Norwegian) om kvelden da det ofte er forsinket og du mister det siste toget inn til byen. Book istedet billett med National Express på forhånd (Iselin T.)

° Det går normalt natt-tog via Croydon, London Bridge og Blackfriars - ca hver andre time - så helt uten tog er man jo ikke fra Gatwick. (Rune B)

° Bare bruk contactless - så kan du løpe på første og beste tog og spare mye tid. Bruk Citymapper for å finne riktig gate mens du venter i passkontrollen. (Agathe S)

° Du kan bruke Oyster kortet til Gatwick, men ikke til Stansted. Da må du kjøpe billett. (Ellen B.)

° Hvis du skal ut og spise i kjede restauranter (Prezzo, Pizza Express, Cafe Rouge osv) kan du ofte finne discount vouchers på nettet. De er gratis. Trenger ikke bestille restauranten i forveien eller printe ut voucheren. Bare vis kelneren voucheren på e-post/mobil. (Ellen B)

° De vanlige norske barnevognene er vanskelige å håndtere på bussene. De er rett og slett for store. (Olav L)

Londonerne har mindre barnevogner enn mange nordmenn. Det er ikke helt uten grunn. Foto: Odd Roar Lange

Londonerne har mindre barnevogner enn mange nordmenn. Det er ikke helt uten grunn.
Foto: Odd Roar Lange

Har du et insidertips som jeg bør dele? Send det gjerne til orl@thetravelinspector.no

7 ting du ikke skal gjøre i London

° Ikke tror at du rekker over hele London på en gang. Lag deg en plan på forhånd.