7 ting du ikke skal gjøre i London

Gjør du disse feilene i London så kan det bli dyrt og dumt

Velkommen til London. Husk å sjekke vekslekursen. Foto: Odd Roar Lange

° Ikke ta feil av vautakursen for pund og euro. En Euro koster i dag (6. oktober) kr 9,53 - mens ett pund koster deg 10.79. Husk å aldri falle for fristelsen å betale med kort i norsk valuta selv om det dukker opp som et fristende tilbud på bankterminalen. Da får du nemlig en høyere pris siden du må betale et vekslingsgebyr.

° Ikke stå rett foran døra på toget/t-banen når det kommer til stasjonen og du skal gå ombord. La avstigende passasjerer få gå av først. 

Noen skal av, derfor skal du vente før du går inn på toget. Foto: Odd Roar Lange

° Ikke bruk alle shoppingtiden og -pengene i Regent Street. Her finner du alle turistene i London, og dermed er prisene skyhøye i dette området.

Ikke bruk pengene dine i Regent street.
Foto: Odd Roar Lange

° Ikke tror at du rekker over hele London på en gang. Lag deg en plan på forhånd. Velg ut hva du vil se og bruk et kart slik at du får lagt opp en god reiseplan. Kjøpt deg et oystercard slik at du får reist kollektivt både effektivt og rimelig.

° Ikke kjøp streetfood om natta, med mindre du har fått sjekket hvilken hygiene de egentlig har på kjøkkenet. Du vil ikke ødelegge hele turen med magesjau på grunn av en dårlig hamburger.

° Ikke stå til venstre i rulletrappen.  Undergrunnsbanen i London har hele 426 rulletrapper. Vær klar over at noen passasjerer har dårlig tid. Derfor skal du stå til høyre og gå til venstre.

° Ikke gå til Historisk museum i skoleferien. Da er det «stappfullt» på museet. Dra gjerne hit utenfor skolefridagene.

Bonustipset:
° Ikke betal full pris når du ikke trenger det. Veldig mange museer, gallerier og attraksjoner har solide rabatter hvis du bestiller og betaler på forhånd. Sjekk nettsidene deres.

Les også: Slik kan du oppleve London helt gratis

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no