Nå blir dette forbudt for turister i Venezia

Og dette er bare begynnelsen

(ODD ROAR LANGE): Venezias ordfører er lut, lei av turister som tar seg til rette som om de var i sin egen hage. Det er mange andre italienere også. Nå strammer de virkelig til reglene som forhåpentligvis skal få slutt på en del av verstingoppførselen, en gang for alle.

Uttfordrende påkledning er uønsket i Venezia by. Foto: Odd Roar Lange

Alkoholforbud

Det skal bli forbudt å bære med seg vin eller øl etter klokka 19.00, selv om du bærer det i en lukket sekk eller en bag. Forbudet gjelder ikke for lokalbefolkning som kjøper med seg alkohol som de skal ta med seg hjem.
Venezia har bare 55 000 fastboende, og antallet synker stadig. For mange leiligheter blir heller brukt til inntektsbringende utleie, som gjennom airbnb. Samtidig har byen på det meste 75 000 turister per dag. Det sier seg selv at det betyr trøbbel.
Og kommunestyret i byen skal i oktober avgjøre om de vil innføre forbud mot å sitte eller ligge på offentlige steder, utenom kafeer og restauranter. Det betyr at å sitte på kaikanten eller i parker og plasser blir forbudt.
Du kan også se langt etter å mate fugler på Markusplassen.
Den lokale politisjefen, Marco Agostini sier til avisa Corriere Della Sera at reglene er blant de strengeste i Italia.
Forbudet mot å sette seg ned på uregulerte steder på Markusplassen er allerede innført, og boten settes til 200 Euro dersom politiet slår til.

Forbidden behaviour

Current regulations enforced by the Venice City Council Municipal Police forbid certain behaviour, in order to preserve urban cleanliness and landscape, and also for reasons of safety and public hygiene. The violation of such regulations involves the application of administrative fines - from €25 to €500.

Venezia har allerede en rekke bøter som andre byer kanskje vil synes er i overkant strenge:
450 Euro hvis du svømmer eller bader i kanalene.
200 Euro dersom du går i badetøy eller er toppløs. Dette gjelder også for menn.
50-200 Euro dersom du mater fugler, eller dersom du kaster fra deg søppel.
100 Euro dersom du bruker sykkel uten tillatelse.

Manifesto-#EnjoyRespectVenezia.jpg