Glem hygge, la oss bli Päntsdrunk i kveld

Er dette noe for deg?

(ODD ROAR LANGE): Danmark har brukt store summer på å markedsføre hygge. De har til og med søkt Unesco om å få merkevarebeskytte «Dansk Hygge».
Den nederlandske forfatteren Meik Wiking har utgitt suksessboka «The Little Book of Hygge: Danish Secrets to Happy Living» som har gått sin seiersgang over store deler av verden. Men nå utfordres dansk hygge av finsk «Kalsarikänni».
Oversatt til «Päntsdrunk», som omtales som «The Finnish path of relaxation (Drinking at Home, Alone, in your underwear.
Boka om fenomenet kom ut i sommer og har allerede fått omtale i en rekke internasjonale store medier. Det er skrevet av Miska Rantanen.

Enkel velvære

Mens «hygge» kanskje krever litt mer forklaring for folk utenfor Skandinavia så er päntsdrunk en enda enklere øvelse, fordi du rett og slett sitter i undertøyet, hjemme hos deg selv og slapper av med en cocktail, et glass vin eller en øl - og blir beruset.
Dette, samtidig som du kikker på en film på for eksempel Netflix, scroller på telefonen og oppdaterer deg på det som skjer der ut, eller eller kikker inn flammen i peisen mens du spiser salte snacks og nyter livet. I all enkelhet.
Og dette gjør du, mens du ikke har noen videre planer for kvelden, som å gå ut på byen, til butikken eller utføre andre utendørs gjøremål.
Det bør passe den norske folkesjela ganske godt. For hygge er jo så 2016
Jeg har naturligvis opplevd dansk hygge, og jeg har besøkt Finland og testet dampende gleder i Helsinki. Nå skal jeg tilbake for å studere fenomenet Päntsdrunk. Rapporten leser du selvsagt her.


Nødhjelp

Så er kanskje ikke det å sitte i sofaen bare i undertøyet og drikke seg full noe som passer for alle. Men Päntsdrunk har selvsagt løsningen også på dette: Det er mulig å sitte i pysjen, dersom du føler at det er mer behagelig. Men fortsatt samme intensjon, bli full hjemme uten at du/dere skal ut etterpå.

Og dersom du trodde dette bare er en spøk så er det verd å vite at det finske innenriksdepartementet har designet to ulike finske emojis for å forklare den finske kulturen for utlendinger.

Dette er nye Finland - og Skandinavia.

Dette er nye Finland - og Skandinavia.

Dette trenger du

Miska Rantanen har denne oppskriften for päntsdrunk:

°Sørg for at det er en bra temperatur i rommet, som passer for kveldens minimale antrekk.
°Bruk gjerne varme ullsokker.
°Ha god tilgang på drikke som du liker.
°Ha tilgang til digitale medier som tv/smarttelefon/nettbrett/datamaskin slik at du kan følge emd på hva som skjer der ute uten å være der selv.
°Ha salte snacks innenfor rekkevidde.
°Sørg for å kose deg mest mulig mens du gjennomfører päntsdrunk.

Nå er det din tur

Har du lyst til å prøve päntsdrunk? Send meg gjerne en tilbakemelding for hvordan det gikk.
Du kan sende tekst og/eller bilde til orl@thetravelinspector.no eller på sms til 90583485

Derfor bør du oppleve dampende hete og herlige Helsinki

Helsinki venter med varme øyeblikk og spennende opplevelser.