Video: Se Londonpolitiet kjøre mobiltyvene rett ned

Knalltøff linje mot kriminelle som vll stjele mobilen din

(ODD ROAR LANGE): -Vår melding er tydelig: Vi kan, vi vil og vi målretter våre angrep mot de som er involvert i moped- og motorsykkelkriminalitet.
Dette er den klare meldingen fra politiet til moped- og motorsykkelkriminelle i London. Gangstere har kjørt motorsykler eller mopeder opp på fortauet eller helt inntil fortauet og snappet mobiltelefoner eller andre verdisaker ut av hendene på intetanende personer.

Strammer grepet

Politiet sier rett ut at aksjonene vil bli målrettet «ved enhver anledning», selv når de kriminelle kjører farlig, kaster bort hjelmene eller prøver å skjule seg.
Londonpolitiet viser frem sine nye metoder fordi de ønsker å skremme moped- og motorsykkelkriminelle.

Nedgang

Mopedkriminalitet kan skje når som helst på døgnet. Og noen kriminelle har stjålet opptil 30 mobiltelefoner på en time. Ofre er ofte målrettet ettersom de kommer ut av t-banestasjoner. Tyver snapper også vesker, kostbare klokker og andre gjenstander.
Politiet bruker en rekke taktikker over hele London for å ta lovbrytere. Dette inkluderer DNA-merking.

Ikke fornøyd

De siste tallene for mopedkriminalitet i London viser at byen i perioden januar 2017 til oktober 2017 hadde hele 19 455 lovbrudd i London.
I perioden januar 2018 til oktober 2018 var det redusert til 12 419 lovbrudd (nedgang på 7 036 forbrytelser).
Polititalskvinne Commander Amanda Pearson sier følgende:
-Vi er i forkant med å takle moped- og motorsykkelkriminalitet, og jeg er glad for å se at vi har sett en reduksjon i antall lovbrudd. Men vi er ikke fornøyd, og vi vil fortsette å jobbe utrettelig over London for å opprettholde denne nedadgående trenden.

Gjør du denne feilen i London så kan ferien være ødelagt

(ODD ROAR LANGE): Mopedbander herjer i London. Nei, de stjeler ikke mopeder (for antall mopedtyverier i sentrale London har gått ned med 7 prosent), men de rapper mobiltelefoner.Og i lang til har mopedbandenes herjinger gjort hverdagen mer utrygg for både fastboende og turister i sentrum av London.

- Publikum forventer med rette at vi skal gripe inn for å holde London trygt. Våre høyt utdannede politiledere veier risikoen mot handlingsmønster i hvert enkelt tilfelle og bestemmer seg for den mest hensiktsmessige taktikken som skal benyttes.
Gjerningspersoner på mopeder og motorsykler, som forsøker å unnslippe politiet, gjør et valg som setter seg selv og andre i fare. Disse moped- og motorsykkelkriminelle vil vi med alle midler stoppe.