Slik skal Aarhus servere Michelin-stjerner til hele Norden

Nordens nye gastro-by får denne vertskapsjobben

Skjermbilde 2018-11-29 kl. 14.38.59.png

(ODD ROAR LANGE): For første gang i historien skal utdelingen av Nordens prestisjefulle Michelin-stjerner utenfor en av hovedstedene. Danmarks nest største by gjennomførte et strålende kulturhovedstad-år, og har gjort seg bemerket som eventarrangør. Derfor blir byen vertskap ved «Guide Nordic Countries 2019».

Invitert til bords

Til februar samles stjernekokker og pressefolk fra hele Norden i Aarhus, når verdens mest anerkjendte gastro-guide offentliggjør hvilke nordiske restauranter som holder Michelin-nivå, forteller Visit Aarhus i en pressemeling.
-Vi ser frem til å feire de nordiske restauranter i Aarhus neste år. De senere årene har byen utviklet seg voldsomt, og er i dag blitt et økonomisk, kulturelt og kulinarisk kraftsenter i Danmark.
Som en stor student- og havneby favner Aarhus nye idéer og tradisjoner. Det gjennomsyrer også den gastronomiske scenen i byen. Her er topprestaurantene innovative, samtidig som de ligger side om side med de mer enkle spisestedene
De deler begeistringen for de fine danske råvarene Danmark. Det er denne miksen mellom tradisjonell mat som det berømte danske smørbrødet, det nynordiske kjøkkenet og inspirasjon fra hele verden. Som matelskere over hele verdens reiser til Aarhus for at oppleve, sier Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Michelin Guiden.

Jeg er på plass

Den gastronomiske stjerneutdelingen skjer den 18. februar i Musikhuset Aarhus foran 500 gjester. Og jeg gleder meg over å være til stede denne kvelden.
-Vi er meget stolte over at Michelin har valgt at lansere den nordiske Michelin-guiden i Aarhus. Det er en internasjonal anerkjennelse av den markante gastronomiske utviklingen som Aarhus og Øst-Jylland har gjennomgått over de senere årene. Samtidig er det med til å markedsføre Danmark og Øst-Jylland som en moderne og attraktiv gastronomisk turist-destinasjon, sier Jacob Bundsgaard, borgermester i Aarhus.
-Jeg har besøkt Aarhus flere ganger de siste årene, og kan bekrefte Bundsgaards kommentar. Aarhus er, i tillegg til å være et spennende shopping- og opplevelsesreisemål, også blitt en gastroby på høyt nivå.